Rijk van Nijmegen

Horssen bezorgd over mogelijke windmolens in Wijchen

Gemeentehuis van Druten
© RN7
DRUTEN - Inwoners van de gemeente Druten maken zich zorgen over de mogelijke bouw van windmolens in Wijchen, in een gebied dat direct grenst aan het grondgebied van Druten. Voor Horssen heeft dit onder andere betrekking op De Aspert en de Oostweg. Dorpslijst Horssen wil daarom dat de inwoners uit die plaats gelegenheid krijgen om hierover actief mee te praten.
De gemeente Wijchen gaat de komende maanden onderzoeken op welke locatie eventueel het beste windmolens kunnen worden geplaatst. Die keuze kan mogelijk grote impact hebben voor de kern Horssen, zo stelt fractievoorzitter Nadine Huntink van Dorpslijst Horssen.

Schriftelijke vragen

Huntink heeft daarom schriftelijke vragen gesteld aan het college van B&W van Druten. Haar partij wil onder meer weten in hoeverre het college is geïnformeerd over alle ontwikkelingen. "Hoe zorgt het college ervoor dat zij goed op de hoogte wordt gehouden van de actuele ontwikkelingen", zo vraagt de fractievoorzitter van Dorpslijst Horssen.
Huntink wijst erop dat het stroomnet in de gemeente Wijchen inmiddels vol zit, waardoor de aanleg van zonneparken met jaren is uitgesteld. Zij wil weten hoe het momenteel in de gemeente Druten is gesteld met het stroomnet. Huntink: "Is er met betrekking tot de aanleg van zonnepark Larendeel sprake van uitstel?"