Rivierengebied

Eerste editie van Peerpop krijgt een vervolg in de zorgcentra in Tiel

Peerpop 2023.
© SRC
TIEL - Vorig jaar vond de eerste editie van Peerpop plaats in de zorgcentra Lingewaarde en Vrijthof in Tiel. Vanwege het succes krijgt het evenement dit jaar een nog groter vervolg. Dit jaar sluit ook zorgcentrum Walstede aan bij dit bijzondere evenement.
Vorig jaar beleefden de bewoners een leuke middag met optredens van Ronnie Tober, Connie Vink en Johan Heuser.

Alternatief voor Appelpop

Bewoners van de zorgcentra zijn fysiek niet in staat om een evenement als Appelpop in Tiel te bezoeken. Het alternatief voor deze doelgroep is nu Peerpop. De opzet is dat artiesten rouleren als een soort van carrousel langs de huizen om daar op te treden en dat was vorig jaar al een enorm succes volgens Lucien Tros, voorzitter van de Stichting Vrienden van Vrijthof.
“Nu ook Walstede meedoet, kunnen we zeggen dat de bewoners van alle zorgcentra in Tiel gaan genieten van Peerpop; hoe geweldig!” zegt Tros. “Het is onze ambitie dat uiteindelijk ook bewoners met een beperking van andere woonvormen, zoals wonen met zorg in de artiestencarrousel van Peerpop worden opgenomen. Maar daarvoor is geld nodig en ik ga dan ook met die instanties om tafel”.

Peerpop dekkend met sponsors

Initiatiefnemer en bedenker van Peerpop is de Stichting Vrienden van Vrijthof. Deze stichting werkt nauw samen met de Vriendenstichtingen van de zorgcentra Lingewaarde en Walstede. Alle drie de stichtingen staan financieel garant voor dit evenement. Volgende stap is om te kijken of ze Peerpop financieel dekkend kunnen krijgen met sponsor. "Hierdoor kunnen wij onze centjes weer aan andere leuke activiteiten voor onze bewoners spenderen”, zegt Tros.
Peerpop 2024 vindt plaats op 27 en 28 september in de zorgcentra Lingewaarde, Vrijthof en Walstede. Het evenement is gratis voor alle bewoners. De line up van artiesten wordt later bekend gemaakt.