Arnhem en omstreken

Nieuwe opvanglocatie Oekraïense vluchtelingen Bemmel

De opvang komt in de pastorie.
© Google Maps
BEMMEL - De gemeente Lingewaard gaat nog eens 20 Oekraïense vluchtelingen opvangen. Zij worden gehuisvest in de pastorie aan de Markt in Bemmel. In de gemeente Lingewaard wonen nu al 240 Oekraïense vluchtelingen.
De gemeente wil de pastorie zo snel mogelijk in gebruik nemen en verwacht de 20 vluchtelingen eind mei te kunnen huisvesten. Dit kunnen echtparen, gezinnen en/of alleenstaanden zijn. Omdat het ook al een woning was, hoeft er niet veel verbouwd te worden, laat de gemeente weten.
De pastorie gebruiken als opvang voor Oekraïense vluchtelingen past niet binnen het omgevingsplan. Daarom moet de gemeente een vergunning aanvragen. Normaal gesproken mag een gebouw pas in gebruik worden genomen nadat de vergunning is gegeven. Bij opvang van vluchtelingen uit een oorlog mag de vergunning ook achteraf mag worden gegeven.
De gemeente gaat zorgen voor de begeleiding van de vluchtelingen. Ze regelt onderwijs, taallessen en helpt mensen aan werk. De omwonenden van de pastorie worden geïnformeerd over de komst van de vluchtelingen tijdens een inloopavond volgende week donderdag.