Rivierengebied / Gelderse Vallei

In Druten en Scherpenzeel komen de meeste nieuwe huizen

Een woning in aanbouw.
© ANP, ter illustratie
DRUTEN - Van 177.000 woningen in Nederland zijn de eerste stenen gelegd of wordt binnenkort de eerste steen gelegd. Want het woningtekort moet opgelost worden. Ook in Gelderland zijn projectontwikkelaars bezig, maar waar zijn ze het actiefst?
Je kent iemand die op zoek is naar een huis, of je bent het zelf. Met het huidige woningtekort kan het bijna niet anders. Als dat zo is, zit je in onze provincie het best in Druten en Scherpenzeel. Daar komen respectievelijk driehonderd en honderd huizen, procentueel het hoogste in onze provincie.
Om het woningtekort terug te dringen, heeft de provincie zes woondeals ondertekend. Voor 2030 moeten er 104.000 woningen bijkomen. Binnen Gelderland is Druten nu de bouwhotspot. Het aantal woningen neemt daar met 3,5 procent toe. In Scherpenzeel met 3,2 procent.

Weinig nieuwbouw in Achterhoek

Waar in het westen van Gelderland het meeste vastgoed gebouwd wordt, zijn in de Achterhoek de minste woningen in aanbouw. In Bronckhorst, Berkelland, Winterswijk, Oost Gelre, Zutphen, Oude IJsselstreek en Lochem stijgt het aantal huizen met minder dan 1 procent.
Bekijk de kaart van LocalFocus. Klik of tik op een gemeente om de details te bekijken: