liveblog | 26 april

Wc-papier langs A15 • inval in oud restaurant

Het actuele 112-nieuws uit Gelderland lees en zie je in onderstaand liveblog. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden, vermissingen en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 26 april, 22:31 uur
22:31

DSI valt oud restaurant binnen

Een team van de Dienst Speciale Interventies (DSI) van de politie is vrijdagavond een voormalig wokrestaurant aan de Vordenseweg in Warnsveld binnengevallen. Wat de reden voor de inval is, is nog niet duidelijk. Een 112-verslaggever zegt dat het mogelijk loos alarm was.
21:28

Fietsendief op heterdaad betrapt

16:45

A15 ligt vol met wc-papier

Op de A15 bij Leerdam is een bestuurder meerdere pakken wc-papier verloren. De wc-rollen liggen nu verspreid over de weg.
16:30

Rustig op de wegen ondanks start meivakantie

Het valt mee met de drukte in het verkeer, ondanks de officiële start van de meivakantie. Rond 16.00 staat er zo'n 400 kilometer aan file, laat de ANWB weten. Dat betekent dat het druk is op de wegen, maar niet extreem. De verwachting is dat het verkeer in de avondspits wel nog iets zal toenemen.
Het is waarschijnlijk rustiger op de wegen omdat mensen rekening hebben gehouden met de extra drukte door het vakantieverkeer. Ook is er minder verkeer door het goede weer. Verschillende ongelukken zorgen juist weer voor extra vertragingen.
16:00

Botsing tussen motor en auto in Arnhem

Op de Westervoortsedijk in Arnhem vond op vrijdagmiddag een aanrijding plaats tussen een motorfiets en een auto. De motorrijder kwam hard ten val maar hield er dankzij beschermende kleding en stuurervaring alleen lichter verwondingen aan over. De motorfiets en de auto raakten beschadigd.
De motorfiets reed vanuit de stad richting de N325 en werd op dat moment door de automobilist over het hoofd gezien.
Een botsing tussen een motor en auto op de Westervoortsedijk.
© Persbureau Heitink
13:37

Fietser aangereden in Geldermalsen

Een fietser is vrijdagmiddag door een auto aangereden op de Rijksstraatweg in Geldermalsen. Het slachtoffer is met spoed overgebracht naar het ziekenhuis in Utrecht, meldt een 112-correspondent ter plaatse.
Het ongeval gebeurde rond 12.15 uur. De fietser bleek op een oversteek ter hoogte van de Emmalaan te zijn aangereden. Hulpdiensten kwamen snel ter plaatse om hulp te verlenen. De traumahelikopter landde midden op de Rijksstraatweg. Hoe het ongeluk kon gebeuren, is nog onduidelijk. De politie doet onderzoek.
Het ongeluk trok veel bekijks.
© Persbureau Heitink