liveblog | 28 april

Grote brand in chalet • twee auto's in sloot

Het actuele 112-nieuws uit Gelderland lees en zie je in onderstaand liveblog. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden, vermissingen en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 28 april, 15:57 uur
15:57

Chalet in brand

Een chalet stond op zondagmiddag in brand bij De Strokel in Ermelo. Een stacaravan evenals het chalet zijn volledig uitgebrand, meldt een 112-fotograaf ter plaatse.
Er werd opgeschaald naar grote brand omdat de brand was overgeslagen naar een naastgelegen gebouw, meldt de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland op X. De brandweer heeft de schuur weten te behouden. Er zijn geen slachtoffers gevallen bij de brand en het sein Brand Meester werd afgegeven.
Het chalet vol rook.
© Luciano de Graaf
Het chalet.
© Luciano de Graaf
14:50

Twee auto's in sloot

Twee auto's zijn op elkaar gebotst zondagmiddag op de Molenweg in Westendorp. Beide auto's belandden na de botsing in de sloot, meldt een 112-fotograaf ter plaatse. Twee inzittenden zijn nagekeken vanwege pijn op de borst en zijn meegenomen naar het ziekenhuis ter controle.
De twee auto's in de sloot.
© 112Achterhoek-nieuws
14:43

Boom blokkeert weg

Een boom viel zondagmiddag om en blokkeerde een poos de Koning Lodewijklaan in Apeldoorn. Het scheelde weinig of een geparkeerde auto had de houten reus op zijn dak gekregen, meldt een 112-fotograaf ter plaatse. Brandweerlieden hebben de boom in stukken gezaagd en afgevoerd.
De houten reus op het wegdek.
© Luciano de Graaf
07:35

Sloopwoning in brand

In Lunteren is zaterdagnacht geprobeerd brand te stichten in een leegstaande woning. De brandweer trof zo’n 60 meter verderop een grote afvalberg aan die in de brand stond. Een ruit van de woning was ingegooid en er heeft een kleine brand gewoed. De brandweer heeft het vuur geblust. De brandende afvalberg zorgde niet voor gevaar en die heeft de brandweer uit laten branden. De politie gaat uit van brandstichting. Bij de afvalberg stonden zo’n 40 jongeren te kijken. In november 2023 stond de woning ook al in de brand, het hele dak van het huis brandde toen weg.
De brandende afvalberg naast de woning
© Persbureau Heitink
07:30

Ongeval Scherpenzeel

Op de Barneveldsestraat in Scherpenzeel is zaterdagavond rond 23 uur een bestuurder van een personenauto licht gewond geraakt na een eenzijdig ongeval. De jongeman kwam vanuit Scherpenzeel en verloor in een bocht de macht over het stuur, sloeg over de kop en belandde in een sloot. Met behulp van omstanders kon hij uit het voertuig komen. De man is ter plaatse behandeld door het ambulancepersoneel en is met zijn vader naar huis gegaan. Volgens de politie raakte hij slechts lichtgewond. De man was niet onder invloed.
Auto van de weg
© Persbureau Heitink
07:25

Schietincident Ede

De politie is zaterdagavond met veel agenten uitgerukt na een melding van een schietpartij in Ede. De melding kwam rond 22:30 uur binnen. Agenten met kogelwerende vesten deden een inval in een appartement aan de Wadestein. Daarbij werd niemand aangehouden. Volgens buurtbewoners zou het mogelijk gaan om een incident met een luchtdrukpistool.
Inval Ede
© Persbureau Heitink