Liemers / Arnhem en omstreken

Wat weten we ondertussen over de vermiste Yildiz?

Yildiz Kaya
opsporing Verzocht) © Opsporing Verzocht
ZEVENAAR - De politie maakte vrijdag opnieuw opnames rondom de verdwijning van de 42-jarige Yildiz Kayali uit Zevenaar. Het programma Opsporing Verzocht besteedt dinsdag 14 mei weer aandacht aan de vermissingszaak. De partner van de vermiste Yildiz zit vast en moet 29 mei voor de rechtbank in Arnhem verschijnen. De zaak wordt dan niet inhoudelijk behandeld maar is bedoeld om te kijken of de verdachte man langer blijft vastzitten. Een vermiste vrouw en een partner als verdachte. Wat weten we tot nu toe eigenlijk?
Het begint allemaal op 29 december vorig jaar. Vanaf dat moment ontbreekt elk spoor van de 42-jarige Yildiz. Tot dan toe woont ze samen met haar 59-jarige partner in een tussenwoning aan de Von Weberstraat. Een gewone woning met tegels in de voortuin, verder niets opvallends.

Woning in zwart plastic

Dat verandert als op 15 februari van dit jaar haar partner wordt opgepakt. Dat gebeurt op zijn werk. Vanaf dat moment is ook de woning van het stel een zogeheten Plaats Delict. Het hele huis wordt van onder tot boven ingepakt met zwart plastic. Binnen zijn rechercheurs dagenlang bezig met uitgebreid sporenonderzoek. Ook wanneer deze mensen niet meer aan het werk zijn, blijft de woning als een zwarte puist achter tussen de andere huizen. Tot grote schrik van de buurt. Want niet alleen is hun buurvrouw spoorloos, de naargeestige aanblik van het huis geeft weinig hoop.
Inmiddels is het plastic van de woning af maar is de deur nog steeds verzegeld, sinds die bewuste 15 februari. Niemand mag erin of uit, behalve politie voor onderzoek. Ondertussen is de vermissing onderwerp geweest in de programma's Opsporing Verzocht en Plaats Delict. De politie vraagt daarin of mensen meer weten over de auto waarin Yildiz destijds reed, een lichtgrijze Peugeot 208 met het kenteken 49-XNL-3. Ook doet zij een oproep om in de wijde omgeving camerabeelden te delen met de politie. Het onderzoek richt zich dan onder meer op delen van Arnhem en Giesbeek.

Is Yildiz vrijwillig weggegaan?

De man die vastzit in verband met de vermissing van Yildiz zit dan ondertussen in volledige beperking vast. Dat wil zeggen dat hij dan alleen contact mag hebben met zijn advocaat Peer Szymkowiak. Hij laat weten dat de man verdacht wordt van moord en het wegmaken van het lichaam van de vrouw. Maar volgens advocaat Szymkowiak kan het echter heel goed zijn dat de vrouw vrijwillig is vertrokken. Er zou volgens hem sprake zijn van een nieuwe vriend.
Woensdag 29 mei moet de verdachte voor de rechtbank in Arnhem verschijnen omdat hij dan inmiddels 90 dagen vast zit. Hij zit overigens niet meer in beperking. De rechtbank gaat op 29 mei bekijken of het nodig is dat de verdachte nog langer vast blijft zitten. Of er meer duidelijk wordt hoe het inmiddels staat met het onderzoek, is afwachten.