liveblog | 10 mei

Motorrijder botst tegen verkeersbord • fietser overleden

Het actuele 112-nieuws uit Gelderland lees en zie je in onderstaand liveblog. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden, vermissingen en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 10 mei, 20:45 uur
vrijdag 10 mei
20:45

Motorrijder botst tegen verkeersbord op vluchtheuvel

Een motorrijder is vrijdagavond tegen een verkeersbord op een vluchtheuvel gebotst in Waardenburg. De man is overgebracht naar het ziekenhuis, meldt een 112-fotograaf.
Het ongeval gebeurde om 19.20 uur op de Steenweg ter hoogte van het winkelcentrum. Hoe het ongeluk kon gebeuren, is nog onduidelijk. De motor liep schade op.
Verkeersbord op vluchtheuvel is omgevallen.
© Persbureau Heitink
19:35

Fietser aan verwondingen overleden

Een fietser die vrijdag 3 mei ernstig gewond raakte bij een ongeluk in Apeldoorn, is in het ziekenhuis aan zijn verwondingen overleden. Dat meldt de broer van de fietser aan een 112-verslaggever die vorige week op de plek van het ongeluk ter plaatse was.
Door nog onbekende oorzaak kwam de fietser op de Kanaalstraat in botsing met een personenauto. Daarbij raakte de fietser gewond en werd met letsel overgebracht naar het Radboudumc in Nijmegen. De politie doet nog onderzoek naar het ongeluk.
De fietser werd met ernstige verwondingen naar het ziekenhuis overgebracht.
© Luciano de Graaf
15:53

Paarden belanden in sloot

Twee paarden kwamen vrijdagmiddag rond 13.00 uur in een sloot terecht aan de Bergakker in Kapel Avezaath. Volgens een 112-verslaggever waren de paarden zó enthousiast dat ze vandaag weer buiten konden rennen, dat de twee door een omheining heen richting een sloot gingen.
De paarden konden zelf niet uit de sloot ontsnappen. Omstanders en de brandweer schoten te hulp met brandslangen en touwen. De dieren zijn inmiddels uit het water. Volgens de verslaggever kwam er later nog een dierenarts ter plaatse om een kalmerend middel aan de paarden te geven.
Het lukten de paarden niet om zelfstandig uit het water te klimmen.
© Persbureau Heitink
Omstanders en de brandweer werkten samen om de paarden eruit te halen.
© Persbureau Heitink.
13:40

Barbecue op balkon in brand

Op een balkon van een appartement in Apeldoorn heeft vrijdagmiddag een barbecue in brand gestaan. De brandweer was met meerdere voertuigen ter plaatse en had het vuur snel onder controle, meldt een 112-verslaggever.
Volgens de verslaggever had de bewoner van het appartement aan de Nieuwendijk willen barbecueën. Hierbij ging iets fout, waardoor de boel in de hens vloog.
De verslaggever laat verder weten dat de bewoner in ieder geval vandaag geen gebruik meer kan maken van zijn barbecue. Het balkon heeft brandschade opgelopen. Oorzaak van de brand is nog onduidelijk.
De brandweer had het vuur snel onder controle.
© Luciano de Graaf
13:30

Wandelaar gewond na botsing met scooter

Bij een wandelevenement is een loper gewond geraakt. De voetganger kwam op de Spoorstraat in Doetinchem in botsing met een scooterrijder.
De scooterrijder reed over de Spoorstraat en moest vol remmen voor de deelnemers. Eén van de wandelaars kon hij niet ontwijken waardoor zij met elkaar in botsing kwamen.
De voetganger is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Over de ernst van zijn verwondingen is niets bekend. 
Wandelaar raakt gewond na botsing met scooterrijder.
© Luciano de Graaf
12:40

Motorrijder zwaargewond na aanrijding

Een motorrijder is ernstig gewond geraakt bij een zwaar ongeval tussen Barneveld en Nijkerk. De hulpdiensten zijn druk bezig met het verlenen van hulp aan de betrokkenen. De weg, de N301, is op het moment volledig afgesloten.
De politie doet nog onderzoek naar het ongeluk. Het slachtoffer is bij kennis en met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Het is nog onbekend hoe het verder met hem is.