Gelderse Vallei / Rijk van Nijmegen

In deze gemeenten zijn parkeervergunningen tot wel 50 euro duurder

In sommige gemeentes is een parkeervergunning duurder geworden.
© Omroep Gelderland
NIJKERK - Naast de boodschappen en de benzine is ook parkeren met vergunning in de meeste gemeenten duurder geworden. In de ene gemeente moet dieper in de buidel worden getast dan de ander. Het kost soms tot wel 50 euro meer om je wagen voor je woning te kunnen stallen dan drie jaar geleden. In twee gemeenten daalden de kosten daarentegen met 132 euro.
Heb je een vergunning om je auto in de buurt van je huis te parkeren? Dan is de kans groot dat je daarvoor nu meer betaalt dan een paar jaar geleden. In zes van de tien gemeenten zijn de kosten sinds 2021 gestegen.

Parkeervergunning

Vooral in Nijkerk en Lochem tasten inwoners dieper in de buidel. Nijkerkers zien de kosten het hardst stijgen met bijna 72 procent ofwel: 50 euro meer, dan drie jaar geleden. Daar hangt dit jaar een prijskaartje van 120 euro in plaats van 70 euro aan een parkeervergunning.
In Lochem betalen de koolhazen tot wel 55 procent meer dan voorheen. Dat komt neer op 75 euro in plaats van 48,40 euro per jaar.
Kijk hieronder hoe het zit in jouw gemeente:

Hier betaal je minder

Ondanks dat de meeste inwoners dieper in de buidel moeten tasten, zijn in twee gemeenten zijn de kosten daarentegen gedaald. Edenaren en Nijmegenaren hebben geluk, want daar betalen ze minder dan voorheen voor een parkeervergunning. Nijmegenaren dokken dit jaar 48 euro, dat is 132 euro minder dan in 2021. In Ede betalen ze 109,20 euro minder en komt het neer op 93,60 euro dit jaar.