Arnhem en omstreken

Monster Jam-liefhebbers opgelet: 'Vertrek op tijd!'

Een monstertruck met vier wielen in de lucht in het GelreDome.
© ANP
ARNHEM - Brullende motoren, waanzinnig grote wielen en spectaculaire stunts. Aankomend weekend staat het GelreDome weer in het teken van Monster Jam. Maar dit jaar is er voor de bezoeker nog een extra element om rekening mee te houden: een aangekondigde koranverbranding van Pegida-voorman Edwin Wagensveld bij de Nelson Mandelabrug. En dat terwijl de vorige editie al leidde tot een verkeerschaos.
Nog geen tickets bemachtigd? Geen zorgen. Zowel voor zaterdag als zondag zijn er nog kaarten beschikbaar. Bij het kopen van kaartjes is het raadzaam om meteen ook een parkeerticket aan te schaffen. Deze zijn verkrijgbaar via Ticketmaster voor de parkeerplaatsen Gelderse Poort en Landmark, naast het OHRA-gebouw. Van beide plekken is er een pendelbus richting het stadion.

Koranverbranding

Beide parkeerlocaties bevinden zich ten zuiden van het stadion, waardoor je in principe geen hinder zou moeten ondervinden van de demonstratie van Wagensveld, die plaatsvindt ten noorden van het GelreDome. Voor deze actie, die gelijktijdig begint met Monster Jam, zijn zeshonderd agenten ingezet. De aanwezigheid van deze grote politiemacht, in combinatie met de aard van de demonstratie, kan tot verkeersdrukte leiden.
Het zou namelijk niet de eerste keer zijn dat Monster Jam last zal ondervinden van de verkeersdrukte. Vorig jaar bleek de bereikbaarheid van het evenement al een uitdaging te zijn voor sommige bezoekers, waarbij zelfs mensen strandden omdat er niet genoeg pendelbussen beschikbaar waren. Zo stond de vierjarige Ryan uit Den Haag in de kou te wachten. Daarom is het dit jaar extra belangrijk om goed voorbereid op pad te gaan.

'Andere situatie'

Toch maakt de woordvoerder van de GelreDome zich geen zorgen over de eventuele verkeerschaos. "Dit is een compleet andere situatie. Vorig jaar hadden we te maken met de drukte voor Sinterklaas. Mensen gingen toen nog last-minute cadeaus inslaan," legt een woordvoerder uit. Nu de feestdagen achter de rug zijn, hoeven bezoekers zich hier geen zorgen over te maken. Desondanks benadrukt hij het belang van tijdig vertrekken.
Ook de gemeente Arnhem verwacht voor deze editie geen verkeersproblemen.

Handtekeningen verzamelen

De show start om 14.00 uur, tenzij je trucks van écht dichtbij wil zien. Om 10.30 uur start namelijk de Pit Party. Een mogelijkheid om de coureurs te ontmoeten, een handtekening te vragen of een selfie met ze te maken. De deuren voor de reguliere bezoekers openen om 13.00 uur.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws?
Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.