Sport

NEC is alleen blij met winst tegen Feyenoord

NEC is alleen blij met winst tegen Feyenoord
© Omroep Gelderland
NIJMEGEN - “Wanneer ik zondag tevreden ben? Met winst”, lacht NEC-middenvelder Dirk Proper breeduit. Vorige maand verloor de ploeg uit Nijmegen in De Kuip nog de bekerfinale van Feyenoord. In de eigen Goffert wil NEC alleen genoegen nemen met drie punten.
Met nog twee competitiewedstrijden te gaan, is plek 5 nog steeds in zicht. “Wij moeten de laatste twee competitiewedstijden nu dus zien te winnen”, stelt Proper. “En dan afwachten of Ajax nog een misstap maakt.”
Nummer 5 Ajax heeft twee punten voorsprong op de Nijmegenaren. En deze plek is goed voor rechtstreekse kwalificatie voor de tweede voorronde van de Europa League. Dat terwijl de nummers 6 tot en met 9 na de reguliere competitie nog in de play-offs moeten strijden voor een plaats in de voorrondes van de Conference League. Die competitie staat ook wel bekend als het kleine broertje van de Champions League en Europa League.

Leren van de beker

Op 21 april kwam NEC dus net tekort in de bekerfinale tegen Feyenoord. Toch is het vertrouwen nu groot. Proper: “Tegen topteams doen we het dit seizoen goed. Ook pas geleden in De Kuip waren we goed op dreef. Wat we van dat duel kunnen leren? We moeten effectiever omgaan met de kansen die we krijgen. Als we dat doen, kan het een mooie middag worden.”

Pareltjes van Chery

NEC-coach Rogier Meijer is ook vol goede moed. “We willen sowieso tot de laatste speeldag meedoen voor plek 5. In wedstrijden tegen topploegen staan we er dit seizoen. Ik verwacht een mooie wedstrijd. Als collectief zijn we heel sterk. En we hebben altijd spelers die in individuele wedstrijden opstaan.” Afgelopen wedstrijd op bezoek bij Excelsior was dat zo bij spelmaker Tjaronn Chery, die met twee prachtige treffers aan de basis stond van de 0-3 zege.
Graag hadden we de smaakmaker gevraagd of we opnieuw zo’n huzarenstukje kunnen verwachten. En of hij ook volgend seizoen bij NEC te bewonderen is nu zijn contract bij Maccabi Haifa definitief is ontbonden. Chery was vrijdag echter niet beschikbaar voor de pers.

Bijna iedereen fit

Doelman Jasper Cillessen was eerder deze week ziek, maar is inmiddels weer fit genoeg om tegen Feyenoord onder de lat te staan. Verdedigers Bart van Rooij en Philippe Sandler ontbreken zoals verwacht nog. Verder beschikt coach Meijer over een fitte selectie.
NEC trapt zondag om 14.30 uur af tegen Feyenoord, dat al zeker is van plek 2 op de ranglijst.
Bekijk hieronder de video met NEC-coach Rogier Meijer en middenvelder Dirk Proper.
NEC vol vertrouwen richting duel tegen Feyenoord