liveblog | 9 mei

Vetter wint verspringen • König droomt van Spelen

In dit liveblog lees je alles over de Gelderse sport. Anouk Vetter is al aardig in vorm op weg naar de Spelen en Benthe König mag vrijwel zeker naar het EK, maar wil ook naar de Spelen.
Laatst bijgewerkt: 9 mei, 19:30 uur
donderdag 9 mei
19:30

Vetter wint het verspringen

Anouk Vetter heeft het verspringen gewonnen bij de Harry Schulting Games in Vught. Ze sprong een afstand van 6,28 meter. Daarmee versloeg ze Benthe van der Stoel uit Apeldoorn, die met 6,18 meter een persoonlijk record sprong.
Focus bij Anouk Vetter
© Omroep Gelderland
Vetter was wel tevreden. "Met de horden zat ik een beetje te strubbelen met horde één, maar dat ging nu heel goed. Tot horde zeven ging het prima, maar daarna dacht ik: ik zak een beetje door mijn hoeven. En het verspringen ging goed. We zijn hier in Vught, dat is altijd gezellig. De zon schijnt nog steeds en het is al half acht."
"Het is nu 9 mei en over drie maanden, op 9 augustus, is de tweede dag van de meerkamp op de Spelen. Sick is dat! Het vliegt voorbij."
Anouk Vetter en Benthe König winnen in Vught
18:30

König wint

Benthe König
© Omroep Gelderland
Benthe König heeft het kogelstoten gewonnen. Ze verbeterde zichzelf nog tot 16,90 meter. De atlete uit Velp was niet helemaal tevreden. "Winnen is altijd leuk, maar ik had graag wat verder gestoten. Fysiek ben ik goed, technisch nog niet helemaal. Ik ben al zo goed als zeker van het EK in Rome en er is nog een kans voor Parijs, dat heb ik nog wel in mijn hoofd. De Spelen, dat is echt een kinderdroom."
17:50

Benthe König overtuigt

Vetter wint verspringen • König droomt van Spelen
© Omroep Gelderland
Benthe König is goed bezig op de Harry Schulting Games in Vught. De atlete uit Velp staat bovenaan bij het kogelstoten met een afstand van 16,59 meter. Bij de mannen is Léon Mak uit Heerde voorlopig derde.
17:00

Levi Janssen verrast

Tijdens de Harry Schulting Games in Vught heeft Levi Janssen voor een daverende verrassing gezorgd. In een veld met nationale toppers liep de Nijmeegse atleet naar de tweede plaats. Hij had een geweldige eindsprint en liep 1.49,91 en dat was precies dezelfde tijd als winnaar Ioann Lobles.
Levi Janssen geniet na van zijn sterke race
© Omroep Gelderland
"Ik wist dat ik de laatste 150 meter nog wel wat kon. Ik haalde veel in, maar het scheelde net een honderste. Niet gelukt, maar het was wel prachtig. Ik ben supertevreden. Ik heb een nieuwe trainer, Joshua Mols, en de trainingen werpen hun vruchten nu al af. Ik voelde me zo lekker de hele race."
Volgend weekend komt Janssen in actie bij wedstrijden op zijn eigen baan in Nijmegen. "Dan ben ik er zeker bij en ga ik voor mijn lievelingsonderdeel, de 1500 meter. Dan wil ik een PR lopen."
16:00

Vetter toont vorm

Ànouk Vetter is tevreden
© Omroep Gelderland
Anouk Vetter is goed in vorm op weg naar de Olympische Spelen. De meerkampster uit Arnhem doet in Vught mee aan de Harry Schulting Games. Vetter eindigde op de 100 meter horden als tweede achter de Indiase specialiste Jyothi Yarraji. Ze liep een tijd van 13,44 seconden. Later komt ze ook nog in actie bij het verspringen.
09:00

De Graafschap zonder supporters en bestuur

De Graafschap moet het morgenavond in Emmen doen zonder de steun van een vol uitvak. De club heeft een straf gekregen van de KNVB vanwege het afsteken van vuurwerk voor en tijdens de uitwedstrijd tegen FC Groningen.
Eerder protest van supporters van De Graafschap
© Omroep Gelderland
Uit solidariteit met de supporters blijven ook de directie, bestuursleden en andere werknemers van de club thuis.