Noord-Veluwe

Vlammen slaan uit bedrijf, zeer grote brand in Elburg

De brand woedt in een bedrijfspand.
© Stefan Verkerk/News in Beeld
ELBURG - Op een bedrijventerrein in Elburg woedde donderdagavond een zeer grote brand. De vlammen sloegen uit een bedrijf aan de Moerasstraat.
De brandweer werd kort voor 21.00 uur gealarmeerd. De wagens waren vervolgens snel ter plaatse, want de kazerne is op een steenworp afstand. Ook korpsen uit de omgeving kwamen naar de brand, die vooral op het dak van het bedrijf woedde.
De veiligheidsregio laat weten dat de brand op het dak begon en later doorsloeg naar de binnenkant van het gebouw. Omwonenden kregen het advies ramen en deuren te sluiten en ventilatie uit te zetten.
De vlammen waren na dik twee uur blussen onder controle. De oorzaak van het vuur is nog onduidelijk. Hulpverleners namen één persoon onder hun hoede na het inademen van rook. De politie sluit brandstichting uit.

Schoonmaken

De getroffen onderneming, een bedrijf in zonwering, laat weten ook nog geen idee te hebben van de oorzaak. De ongeveer vijftig medewerkers zijn vrijdag vooral bezig met schoonmaken. Omdat de machines van het bedrijf onbeschadigd zijn, kan de productie waarschijnlijk binnen afzienbare tijd weer worden opgestart.
Deuren en ramen dicht door brand