Stedendriehoek / Achterhoek

Drie zwaargewonden nadat boog van brug losschiet in Lochem

Het brugdeel schoot los uit de takels.
© Rens Hulman
LOCHEM - Bij het ongeluk met een kanaalbrug in aanbouw in Lochem zijn woensdag vier mensen gewond geraakt, van wie drie mensen zwaargewond. Dat laat de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland weten.
Het ging rond 11.15 uur mis op de Goorseweg. Daar wordt gewerkt aan het inhijsen van twee nieuwe bruggen over het Twentekanaal. Tijdens die werkzaamheden schoot een boog van één van die nieuwe bruggen los van de takel en viel nog op de kade naar beneden.
De boog viel op een platform of stellage waarop mensen aan het werk waren. In totaal raakten drie personen zwaargewond.
Brandweermedewerkers inventariseren de situatie ter plekke.
© Rens Hulman

Drie traumahelikopters opgeroepen

De hulpdiensten zijn in groten getale aanwezig in Lochem. Er zijn meerdere brandweerwagens en zeker acht ambulances aanwezig. Ook zijn traumahelikopters opgeroepen vanuit Nijmegen en Amsterdam.
De Arbeidsinspectie gaat ook naar Lochem, om daar onderzoek te doen.

Weg afgezet voor verkeer

"De weg is inmiddels afgesloten, er kunnen geen mensen meer bijkomen", laat verslaggever Melanie Lokate weten. "De politie heeft het overal afgezet. De mensen die hier staan, staan vol ongeloof te kijken wat hier nu gebeurd is."

Projectleider ernstig bezorgd

"Ik maak me ernstig zorgen over de werklieden die daar aan het werk waren. Die stonden in een toren midden onder de brug te assisteren", zegt Max Schurink, projectleider van de provincie Gelderland. Hij zag het ongeluk gebeuren. “Een boog die omhoog gehesen werd, is uit de stroppen naar beneden gevallen. We weten nog niet wat er precies gebeurd is, maar dit is een zeer ernstig ongeval. Ik vind dit heel dramatisch wat er gebeurd is.”
Een deel van een boog is 30 meter naar beneden gevallen. “De boog hing in twee kranen, is gaan draaien en daarna gevallen. We hebben gelijk 112 gebeld en ik hoop dat de hulpdiensten nu snel kunnen ingrijpen en zorg kunnen leveren aan de gewonden.”
Bekijk hier de reactie van de projectleider:
Brug valt 30 meter naar beneden