Rijk van Nijmegen

Marieke zit in de herrie sinds het tuincentrum weg is

Buurtbewoners vrezen voor toekomstplannen.
© RN7
BEUNINGEN - Nu een tuincentrum tegen de vlakte ligt, worden bewoners in Beuningen geteisterd door een hoop geraas en herrie van de naastgelegen snelweg, de A73. Want het tuincentrum diende ook als geluidswal. Wat de gemeente gaat doen tegen het lawaai, weten de buurtbewoners niet. "Er wordt heel geheimzinnig over gedaan."
Het tuincentrum de Overvecht diende als geluidswal, maar is recentelijk gesloopt. Volgens buurtbewoner Marieke van der Horst hoor je, nu het pand weg is, herrie van de snelweg.
De nieuwe eigenaar van het pand is verplicht om het pand van geluidswering te voorzien, blijkt uit een contract dat kortgeleden boven water kwam, meldt mediapartner RN7.

Bewoners vrezen

De bewoners zijn razend benieuwd wat er met de kavel gaat gebeuren. Volgens de nieuwe eigenaar gaat het om drie grote landelijke retailers die zich er zullen vestigen. Deze winkels moeten medio 2025 opengaan.
We hebben geen idee wat er komen gaat. Er wordt heel geheimzinnig over gedaan
Buurtbewoner Marieke van der Horst
“Dadelijk komen er kubussen die nog hoger zijn, dan kijken we tegen een grote betonnen wand aan", spreken buurtbewoners hun vrees uit. “We hebben geen idee wat er komen gaat. Er wordt heel geheimzinnig over gedaan. Van de gemeente heb ik nooit iets gehoord, geen brief, niks”, doet buurtbewoner Van der Horst een duit in het zakje.
Wethouder Versluijs zegt in gesprek te gaan met de initiatiefnemer om overleg te plegen met de omliggende buurten. “Als bewoners weten hoelang ze moeten wachten maakt het de situatie al een stuk aangenamer, nu blijven ze nog in het ongewis."