Achterhoek

Hond zit op het dak en weigert naar beneden te komen

De hond was zelf op het dak geklommen.
© Omroep Gelderland
VORDEN - De brandweer in Vorden kreeg woensdagmiddag een bijzondere melding. Een hond was op het dak geklommen en wist niet meer naar beneden te komen.
Jasper Hovenga is vrijwilliger bij de brandweer in Vorden. "We kregen een melding van een dier op hoogte, normaal is dat een kat of een vogel. Maar hier zat een jonge labrador bovenop een rieten kap. Dat hebben we nog niet eerder meegemaakt."
"De hond had de kolder in de kop gekregen en is waarschijnlijk via een lager gelegen kennel bij de nok van het dak gekomen. Hij zat er rustig en had het duidelijk naar zijn zin." Omdat de brandweer in Vorden niet beschikt over een hoogwerker, werd de hulp ingeroepen van collega's uit Zutphen. "We zijn samen met de eigenaar van de hond in de bak van de hoogwerker geklommen en naar boven gegaan. De eigenaar had een bakje met brokjes bij zich en zo is de hond naar beneden verleid."

Spannend

De hond heet Caja en is van Bertus Pellenburg. Caja is 11 maanden oud en heeft niet eerder van deze streken uitgehaald. "Godzijdank niet, maar ik ga wel even kijken hoe ik de ren kan aanpassen. Dit moet ik niet nog een keer meemaken. Naderhand is het een mooi verhaal, maar als je het op dat moment meemaakt is het best spannend. Het kan ook verkeerd aflopen."
Caja is bij zijn actie ongedeerd gebleven.
Dankzij brandweerlieden kreeg de hond weer vaste grond onder zijn poten.
© Brandweer Vorden