Sport

Optimisme bij NEC-fans ondanks ruime thuisnederlaag tegen AZ

Ook na de 0-3 nederlaag tegen AZ lachende gezichten bij NEC-fans.
© Omroep Gelderland
NIJMEGEN - NEC verzuimde vandaag thuis tegen AZ de vijfde plek over te nemen van Ajax, een positie die rechtstreekse plaatsing voor Europees voetbal betekent. Waar de teleurstelling van de gezichten van de spelers en trainer af te lezen viel, bleven de fans optimistisch. "Die vijfde plek pakken we echt nog wel", klonk het uit vele kelen met een glimlach.
"Ja, die 0-3 nederlaag is heel vervelend", beaamt een vader die samen met zijn twee zoons de tribunes af komt gelopen. "Maar wij hebben nog alle vertrouwen in onze mannen. Ajax staat nu weliswaar nog vijfde, maar wij komen eraan", lacht de man.
Ook wat jonge fans geloven daarin. "Het komt helemaal goed. We moeten gewoon punten pakken tegen Excelsior", roept een jongen terwijl Kronenburg Park van Frank Boeijen uit de speakers schalt. Zijn voetbalvriend gelooft er ook in. "Almere City en Excelsior krijgen we nog. Als we van hen winnen, gaan wij Europa in."
Die mannen staan er volgende week weer
NEC-fan
Ook even buiten het stadion zien we weinig sombere gezichten. "We zijn vooral heel erg trots op dit team", zegt een moeder met haar dochter naast zich. "Ja, we verloren vorige week de bekerfinale. En verliezen nu een keer ruim. Maar ik ben ervan overtuigd dat die mannen er volgende week weer staan."

Balende Proper

Middenvelder Dirk Proper baalt pal na het laatste fluitsignaal vooral. "De verloren bekerfinale speelde voor ons geen rol meer. Maar feit is wel dat we veel wedstrijden beter hebben gespeeld dan vandaag. We willen graag vijfde worden want dan zijn we verzekerd van Europees voetbal. Maar dat is na vandaag wel een stuk moeilijker geworden, helaas."
NEC staat met nog drie wedstrijden te gaan op de zesde plek, met twee punten achterstand op nummer vijf Ajax. De nummers zes tot en met negen strijden na de reguliere competitie in de play-offs om een laatste Europees ticket.

Doelstelling

"Onze doelstelling was om de play-offs te halen", stelt trainer Rogier Meijer. "Maar natuurlijk gaan we nog steeds proberen vijfde te worden." Maandag 6 mei wacht de eerstvolgende horde: Excelsior uit.
Bekijk de video met de fans, middenvelder Dirk Proper en trainer Rogier Meijer hieronder.
Optimisme bij NEC-fans, zowel voor als na de nederlaag tegen AZ.