In dit liveblog lees je alles over de Gelders sport. John van den Brom wil snel terug naar de eredivisie met Vitesse en Fabio Jakobsen is geselecteerd voor de Giro d'Italia.
Laatst bijgewerkt: 29 april, 16:15 uur
16:15

Jakobsen naar Giro

Wielrenner Fabio Jakobsen uit Heukelum is een van de speerpunten van dsm-firmenich PostNL voor de aankomende Giro d'Italia. Ook Gijs Leemreize uit Ruurlo is geselecteerd voor de Ronde van Italië.
"We hebben ambities voor mooie podiumresultaten in de sprints met Fabio als onze finisher. Onze sprintgroep heeft grote vooruitgang laten zien in de recente Ronde van Turkije, dus dat moet mogelijk zijn", aldus coach Matt Winston.
Sprinter Jakobsen boekte onlangs in de Ronde van Turkije zijn eerste zege bij zijn nieuwe team.
Fabio Jakobsen.
© Anadolu
08:00

Van den Brom: 'Ik ga voor het hoogste'

John van den Brom heeft al kort gereageerd op zijn aanstelling als coach van Vitesse. "Ik ben blij om de club hopelijk te kunnen helpen. Vitesse is mijn club, daarom doe ik dit. Mijn ambitie is altijd om voor het hoogste te gaan. Dat is nu ook al wordt het geen abc'tje om succesvol te zijn. Maar ik zie zeker uitdagingen", aldus de voormalig middenvelder.
07:44

Bol begint goed aan outdoorseizoen

Atlete Femke Bol uit Arnhem is haar outdoorseizoen begonnen met twee persoonlijke records op sprintafstanden. Bol liep tijdens het Curaçao SprintfFest 11,47 seconden op de 100 meter en 17,10 op de incourante 150 meter. Zo snel was de wereldkampioene op de 400 meter horden niet eerder geweest.
Lieke Klaver was op beide afstanden sneller. Zij klokte een persoonlijk record van 11,33 op de 100 meter en noteerde 16,96 op de 150 meter. Klaver won ook die laatste afstand. Bol werd derde.
Femke Bol.
© ANP
07:29

Tulen pakt laatste kans

Schermer Tristan Tulen van de Arnhemse schermvereniging Scaramouche heeft zich bij zijn laatste kans voor de eerste keer geplaatst voor de Olympische Spelen. De 32-jarige schermer won op het olympisch kwalificatietoernooi in Luxemburg met de degen de finale van de Portugees Miguel Frazao (15-6).
Alleen de winnaar van het toernooi met 31 deelnemers verzekerde zich van 'Parijs'. Tulen won vorig jaar op de Europese Spelen al goud en een jaar eerder zilver op de EK. Dat zilver was de eerste Nederlandse medaille op een EK sinds de tweede plek van Bas Verwijlen in 2011.
07:00

Sturing dankt supporters

Edward Sturing.
© ANP
Vitesse werd zondag tegen Fortuna Sittard massaal ondersteund en gaf voor dat gebaar van de aanhang ook iets terug. De ploeg won met strijdlust en bij vlagen prima voetbal met 3-2 van Fortuna, de vijfde overwinning van het seizoen. "Deze dag maakt me blij. 18.000 mensen in het stadion, dat geeft het bestaansrecht van deze club aan", sprak de trotse trainer Edward Sturing na afloop.