Advertentie
 
 • GLD Stemt | 'Het is belachelijk druk in de trein'

  18 maart 2019
  - Waarom zou je woensdag moeten gaan stemmen? Studenten Thierry en Irene van het ROC Rijn IJssel zoeken het voor je uit in hun video's. Zij gaan op zoek naar antwoorden op vragen die jongeren hebben over de verschillende thema's rond de Provinciale Statenverkiezingen. Vandaag gaat het over bereikbaarheid.
 • Uitzending Pauw & Jinek komt toch niet vanuit Arnhem

  18 maart 2019
  ARNHEM - Het programma 'Pauw & Jinek: De Verkiezingen' komt maandagavond toch niet vanuit restaurant STAN&CO in Arnhem.
 • GLD Stemt | Wiet: van slap gras tot niet normaal

  17 maart 2019
  - Waarom zou je woensdag moeten gaan stemmen? Studenten Thierry en Irene van het ROC Rijn IJssel zoeken het voor je uit in hun video's. Zij gaan op zoek naar antwoorden op vragen die jongeren hebben over de verschillende thema's rond de Provinciale Statenverkiezingen. Vandaag gaat het over wiet.
 • GLD Stemt | Het klimaat wordt niet beïnvloed door de mens, zegt de PVV

  16 maart 2019
  ARNHEM - Waarom zou je woensdag moeten gaan stemmen? Studenten Thierry en Irene van het ROC Rijn IJssel zoeken het voor je uit in hun video's. Zij gaan op zoek naar antwoorden op de vragen die jongeren hebben over de verschillende thema's rond de Provinciale Statenverkiezingen. Vandaag: Milieu.
 • Stad is meer pro wolf dan het platteland

  16 maart 2019
  - Mensen op het platteland zijn over het algemeen minder enthousiast over de komst van de wolf, dan mensen in de stad. Volgens Bernice Bovenkerk, milieufilosoof en dierethicus aan de Wageningen Universiteit komt dat niet alleen omdat mensen op het platteland meer kans hebben om met de wolf in aanraking te komen.
 • 'Raar dat amateurs de meeste macht hebben', zegt hoogleraar over Eerste Kamer

  16 maart 2019
  DEN HAAG - Volgende week kiezen wij als Gelderlanders de Gelderse leden van Provinciale Staten. Twee maanden later kiezen zij namens ons de leden van de Eerste Kamer. Is dat eigenlijk belangrijk? Is het een nuttig instituut, die Eerste Kamer? Journalist Annemieke Schakelaar bracht dagenlang door in de senaat op zoek naar de antwoorden. Zij maakte over haar zoektocht de podcast De Staat van de Senaat. Dit is deel drie: check, check, dubbelcheck.
 • Programma PvdA voor blinden en slechtzienden

  15 maart 2019
  APELDOORN - De PvdA Gelderland lanceert haar verkiezingsprogramma speciaal aangepast aan mensen met verminderd zicht of mensen die moeite hebben met lezen, zodat het de standpunten van de partij voor iedereen toegankelijk zijn.
 • Van DENK tot Jezus Leeft: dit zijn de nieuwe partijen in Gelderland

  15 maart 2019
  - In Gelderland zijn er bij de verkiezingen vier nieuwe partijen: Forum voor Democratie, DENK, Jezus Leeft en Lokale Partijen Gelderland/Code Oranje.
 • Minister Bruins bezoekt Arnhemse sportclubs

  15 maart 2019
  ARNHEM - Minister Bruno Bruins (VVD) bezoekt zaterdag Arnhem. Hij brengt een bezoek aan voetbalvereniging SML, hockeyclub Upward en woont een bootcamp voor het goede doel bij in het Musispark. Lijsttrekker Provinciale Staten Jan Markink (VVD) en Arnhemse kandidaat Nicky Eppich zijn hierbij.
 • Volg de Provinciale Statenverkiezingen live bij Omroep Gelderland

  15 maart 2019
  - De verkiezingen voor de Provinciale Staten staan weer voor de deur. Dat betekent dat we op woensdag 20 maart weer naar de stembus mogen. Omroep Gelderland houdt je op de hoogte van de uitslagen.
 • CDA: haal meer arbeidsmigranten naar Gelderland

  14 maart 2019
  - Er moeten meer arbeidsmigranten naar Gelderland worden gehaald om de energietransitie mogelijk te maken. Dat zegt CDA-lijsttrekker Gerhard Bos. Arbeidsmigranten uit onder meer Polen en Slowakije moeten er mede voor zorgen dat het grote tekort aan geschoold technisch personeel wordt opgelost. 
 • 'Ik was behoorlijk onder de indruk', zegt PVV'er Faber over werk in Eerste Kamer

  14 maart 2019
  DEN HAAG - Zeven Gelderlanders zitten er in de Eerste Kamer in Den Haag, maar of dat zo blijft na de verkiezingen is de vraag. Krijgt Gelderland een grotere of kleinere delegatie in de senaat? Hoe worden die Eerste Kamerleden eigenlijk gekozen en wat doen ze daar in dat eeuwenoude gebouw aan het Binnenhof? Journalist Annemieke Schakelaar dompelde zich onder in de Eerste Kamer op zoek naar de antwoorden. Dat leverde de vierdelige podcastserie 'De staat van de senaat' op. Vandaag deel 2: 's nachts lezen.
 • GroenLinks heeft 280 miljoen over voor duurzame landbouw

  13 maart 2019
  ZUTPHEN - GroenLinks wil 280 miljoen euro beschikbaar stellen om Gelderse boeren van de intensieve landbouw af te helpen. Dat zei lijsttrekker Janet Duursma tijdens het debat van het Gelders Energie Akkoord in Zutphen.
 • Stemhulp voor jongeren bij provinciale verkiezingen

  13 maart 2019
  ARNHEM - Bij een speciaal jongerendebat bij de provincie in Arnhem is woensdagmiddag de nieuwe online stemhulp Young Voice gepresenteerd. Het moet jongeren helpen met het bepalen van hun partijkeuze bij de provinciale verkiezingen van 20 maart.
 • Voor het eerst stemmen in museum Villa Mondriaan

  13 maart 2019
  LICHTENVOORDE - Op 20 maart gaan de stembussen open voor de Provinciale Staten en de waterschappen. Tijdens de reguliere openingstijden van Villa Mondriaan in Winterswijk kan er voor het eerst ook in het museum worden gestemd.
 • Op deze stations kun je volgende week stemmen

  13 maart 2019
  - Op 69 stations kan volgende week worden gestemd voor Provinciale Staten en de waterschappen. In Gelderland gaat het om negen stations.
 • Deze vergaderzaal móét je een keer gezien hebben

  12 maart 2019
  DEN HAAG - In de verkiezingscampagne voor de Provinciale Staten gaat het opvallend vaak over de Eerste Kamer. Niet zo gek, want de door ons gekozen leden van Provinciale Staten kiezen de leden van de Eerste Kamer. Daar zitten ook Gelderlanders tussen. Wat doen die in de senaat, zoals de Eerste Kamer wel genoemd wordt? En hoe zit die Eerste Kamer eigenlijk in elkaar? Journalist Annemieke Schakelaar dompelde zich onder in de Eerste Kamer op zoek naar de antwoorden. Dat leverde de vierdelige podcastserie 'De staat van de senaat' op. Vandaag deel 1: de oudste van de wereld.
 • Wie is toch die lijsttrekker van Forum voor Democratie?

  12 maart 2019
  ARNHEM - Wie is toch de lijsttrekker van Forum voor Democratie? Zijn naam is Arjan de Kok, maar verder toonde hij zich in de campagnetijd nog weinig.
 • Luisteren: podcast met Gelderse leden van de Eerste Kamer

  11 maart 2019
  DEN HAAG - De Tweede Kamer, die kennen we allemaal. En dat er ook een Eerste Kamer is, dat weten we ook wel. Maar hoe gaat het eraan toe achter de schermen van die kamer, ook wel bekend als de senaat? In de podcastserie 'De staat van de senaat' van Omroep Gelderland zoekt Annemieke Schakelaar het uit.
 • Inwoners Gelderland hebben weinig met eigen 'mooiste' provincie

  11 maart 2019
  - Inwoners van Gelderland hebben weinig met hun eigen provincie. Dat blijkt een onderzoek uitgevoerd door I&O Research in opdracht van de NOS en de regionale omroepen naar het regio- en provinciegevoel in Nederland. Mensen hebben meer gevoel bij Nederland, hun eigen regio en woonplaats. Zelfs met Europa zeggen Gelderlanders meer verbondenheid te hebben dan met de provincie.
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend