Advertentie
 

OPHEUSDEN - Was de verkiezingsbus eerder deze dag al in Culemborg, woensdagavond was de bus in de gemeente Neder-Betuwe. Daar hield Regio TV Tiel de politiek van alle kanten tegen het licht.

In Opheusden zijn ze klaar voor. Luister de uitzending hieronder terug:

Na wat inleidende beschietingen kwam Niels van Andel namens de VVD langs. Hij werd eigenlijk verleid om de politiek in te gaan, omdat ie al snel wist wat hij wilde.

Het is wel druk in de bus:

De ChristenUnie wil een middenpartij zijn. De SGP is er niet en dat zegt iets volgens een aanwezige iets over de koers van de SGP. Daar is verdeeldheid over deelname van deze buscampagne.

Jan Woldberg van de PvdA wil jongeren graag behouden voor de gemeente en dat ze niet weggaan uit Dodewaard. Maar hoe doe je dat? 'We hebben we jarenlang meegeregeerd toen we moesten bezuinigen en nu kan het anders'.

Wat er te doen in Ochten? Is er een muur? Wat mag er wel en wat en wat moet de jeugd in de Neder-Betuwe? De bieb moet meer geld hebben maar wie betaalt het? Neder-Betuwe had de laatste prijs, maar Neder-Betuwe heeft een bovengemiddeld hoog aantal laaggeletterden. Op de agenda van de gemeenteraad staat toch een investering in dit agendapunt. Kortom, het heeft de aandacht van de politiek.

Toen ging het over de coalitiebreuk, de bibliotheek en andere zaken. Jan Woldberg trok de trekker eruit met zijn partij de PvdA. De partij wilde niet langer meedoen aan verregaande bezuinigingen. Het CDA zegt de verantwoordelijkheid juist genomen te hebben, waar de PvdA ervan afzag. Na de breuk kwam de VVD in het college. En dat vervolg zorgt voor discussie.

Gelukkig was er ook een luchtig element: de Leeuwen van het kasteel van Echteld, want die waren toch verplaatst naar de Mariënwaerdt? Kan Frans van Verschuer, de eigenaar van de Mariënwaerdt die niet terugplaatsen? De PvdA gaat er in elk geval wat aan doen. 

Ook het openbaar groen is een punt van orde. Tim van Ooijen van de ChristenUnie schaamt zich soms als ie de gemeente in rijdt.  En dat terwijl de gemeente Neder--Betuwe het centrum is van de zogenoemde laanboomkwekerijen.  

 

 

 

 

 

 

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Advertentie
 
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend
Advertentie