Advertentie
 

WINTERSWIJK - Lijsttrekker Loes ten Dolle van D66 in Winterswijk wordt na een verkiezingsdebat lastiggevallen met seksueel getinte reacties, onder meer via berichtjes op haar mobiele telefoon. 'Het zijn gewoon vieze en nare berichten', aldus Ten Dolle. De site Dumpert liet een filmpje zien van het debat en dat lokte veel reacties uit.

De Winterswijkse politiek reageert met een gezamenlijke verklaring: 'De reaguursels van een op Dumpert geplaatst filmpje hebben een stroom van intimiderende en grensoverschrijdende teksten op gang gebracht richting de Winterswijkse D66 lijsttrekker Loes ten Dolle. Deze teksten bereikten haar inmiddels ook privé. Ook worden er posters beklad van (kandidaat) raadsleden en worden er respectloze opmerkingen geuit naar raadsleden. Dit tolereren wij niet in Winterswijk!.'

Burgemeester: Dit is triest en verschrikkelijk

Burgemeester Joris Bengevoord van Winterswijk is boos. 'Ik heb de reacties gezien. Verschrikkelijk. Ik neem er afstand van. We voeren in Winterswijk een mooie campagne voor de verkiezingen en daar past dit gedrag totaal niet bij', zei Bengevoord maandagmorgen op Radio Gelderland.

Over het telefonisch benaderen van Ten Dolle zegt Bengevoord: 'Dat mensen het in hun hoofd halen iemand dan te bellen, vind ik triest en dan heb je het volgens mij niet helemaal begrepen.'

Steun van voltallige Winterswijkse politiek

Er is geen aangifte gedaan. 'Ik ben niet bedreigd, het zijn gewoon vieze en nare berichten', zegt Ten Dolle. Wel is er steun. Van de D66-fractie uit Den Haag, maar ook de voltallige Winterswijkse politiek heeft op Facebook een boodschap verspreid waarin die het gedrag veroordeelt.

'Dit tolereren wij niet'

In de post leggen de partijen uit dat ze met de burger in gesprek willen en benaderbaar willen zijn. 'Elke politicus kent ook de keerzijde. Vaak anoniem opererende personen, die het nodig vinden kwetsende, discriminerende of seksueel intimiderende teksten te schrijven', schrijven de raadsleden.

Screenshot uit de video op Dumpert - Bron: Regio Internet TV Winterswijk-Aalten

De gang van zaken rond Ten Dolle wordt expliciet benoemd. 'De reaguursels van een op Dumpert geplaatst filmpje hebben een stroom van intimiderende en grensoverschrijdende teksten op gang gebracht richting de Winterswijkse D66 lijsttrekker Loes ten Dolle.

Zie ook: Lijsttrekker trapt hard tegen stoel na black-out

Deze teksten bereikten haar inmiddels ook privé. Ook worden er posters beklad van (kandidaat)raadsleden en worden er respectloze opmerkingen geuit naar raadsleden. 'Dit tolereren wij niet in Winterswijk!'

De tekst is ondertekend door de lokale fracties van het CDA, VVD, GroenLinks, SP, PvdA, Winterswijks Belang, D66 en burgemeester Bengevoord.

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Het laatste nieuws uit Winterswijk

Overig verkiezingsnieuws

 • Ineens ben je Statenlid; wat moet je dan eigenlijk weten?

  03 april 2019
  ARNHEM - Hoe bedrijf je provinciale politiek, hoe moet je inloggen en ook niet onbelangrijk: waar is het restaurant? Voor de 31 Statenleden van de provincie Gelderland is het allemaal nieuw.  Daarom krijgen ze een introductie in het provinciaal bestuur. 
 • Forum nog aan tafel in Gelderland

  03 april 2019
  ARNHEM - Informateur Mark Boumans praat met acht partijen verder over de vorming van het Gelders provinciebestuur. Daartoe behoort winnaar Forum voor Democratie.
 • Wetenschappers Radboud Universiteit roepen bestuur op stelling te nemen tegen Baudet

  27 maart 2019
  NIJMEGEN - Twaalf Nijmeegse wetenschappers roepen het college van bestuur van de Radboud Universiteit op openlijk stelling te nemen tegen de uitspraken van politicus Thierry Baudet. Volgens de bezorgde wetenschappers staat de publieke legitimiteit van de universiteit op het spel en ook het welzijn en veiligheidsgevoel van medewerkers en studenten.
 • Deze drie Statenleden zeggen 'nee' tegen hun zetel

  27 maart 2019
  ARNHEM - Drie Gelderse Statenleden hebben hun zetel geweigerd: het gaat om twee mensen van Forum voor Democratie en een kandidaat voor Partij voor de Dieren.
 • Laatste 'werkdag' voor bijna de helft van de Statenleden

  26 maart 2019
  ARNHEM - Het is na vandaag over en uit voor bijna de helft van de Statenleden in Gelderland. Ze zijn of niet herkozen of hebben zich niet verkiesbaar gesteld voor de verkiezingen van vorige week. De Statenleden nemen dinsdagmiddag afscheid en een aantal krijgt een koninklijke onderscheiding.
Advertentie
 
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend
Advertentie