Advertentie
 

DOETINCHEM - Doetinchem borduurt met het nieuwe coalitieakkoord voort op de huidige duurzame koers van de gemeente. Dat maakten de fractievoorzitters maandagmiddag bekend. Tevens zijn Rens Steintjes van het CDA en Jorik Huizinga van D66 twee nieuwe gezichten in het beoogde college.

'Het is ontzettend prettig om te merken dat de vijf partijen die nu de coalitie gaan vormen - CDA, VVD, ChristenUnie-SGP, D66 en GroenLinks - elkaar op de inhoud heel soepel vonden', vertelt Ingrid Lambregts van het CDA. 'Dat komt mede omdat we er wederom voor gekozen hebben om niet te werken aan een dichtgetimmerd akkoord waar alle details in vastgelegd zijn, maar aan een coalitieagenda op hoofdlijnen.'

De drie thema's die centraal staan in het coalitieakkoord zijn Doetinchem centrumstad, sterke samenleving en een veranderende leefomgeving. Volgens Lambregts liggen er concrete ideeën op tafel. Zo is er vanuit het Rijk de kans om een pilot over aardgasloze wijken op te gaan pakken. 'Steeds vaker zul je zien dat wij niet als gemeente alleen, maar in samenspraak met provincie, Rijk en nadrukkelijk ook Duitsland en andere regio's, onderwerpen gaan oppakken', laat Lambregts weten. 'En die ruimte biedt deze agenda.'

D66'er Huizinga heeft er zin in

Beoogd wethouder Jorik Huizinga van D66 heeft zin om aan de slag te gaan met zijn nieuwe functie. 'Ik zie er naar uit om het goede te gaan doen voor de inwoners van Doetinchem', zegt Huizinga. Even zag het er naar uit dat oud-wethouder Kees Telder in het college terug zou keren, maar Telder besloot na gesprekken over de portefeuilles toch niet aan de slag te gaan voor Doetinchem.

Huizinga zal zich vooral op een hoofdthema gaan richten. 'De meeste onderdelen van mijn portefeuille zitten in het thema sterke samenleving, aldus de politicus. 'Ik zei het net al, ik wil het goede doen voor de inwoners van Doetinchem. En vooral willen we aan de voorkant preventief ervoor zorgen dat mensen in hun kracht staan en het goede zelf kunnen beslissen en doen.'

Donderdag installatie college

Het nieuwe college wordt donderdag geïnstalleerd. Naast Lambregts en Huizinga zullen ook Rens Steintjes, Maureen Sluiter, Frans Langeveld en Henk Bulten zitting nemen.

Bekijk hier een special over de verkiezingsuitslag in Doetinchem.

Door: Mediapartner REGIO8

Het laatste nieuws uit Doetinchem

 • Burgemeester Doetinchem mag Gelders provinciebestuur smeden

  22 maart 2019
  DOETINCHEM - Burgemeester Mark Boumans van Doetinchem wordt informateur in Gelderland. De VVD heeft hem gevraagd om te kijken welke coalitie er mogelijk is en de andere partijen hebben daarmee ingestemd.
 • Doetinchem brengt stembureau naar jongeren

  20 maart 2019
  DOETINCHEM - Op het Graafschap College in Doetinchem was woensdag een speciaal stembureau gevestigd om jongeren bij de verkiezingen te betrekken. Aanvankelijk zou er ook een verkiezingsfestival met activiteiten plaatsvinden, maar die zijn door de gebeurtenissen in Utrecht afgelast.
 • Leger des Heils door het stof na fouten bij Domus: 'We hebben steken laten vallen'

  01 februari 2019
  DOETINCHEM - Het vuurwerk kwam niet tíjdens de raadsvergadering over Domus in Wehl, maar ná de raadsvergadering. Regiomanager Annemiek de Wolf van het Leger des Heils ging na de vergadering diep door het stof voor een handjevol Wehlenaren die buiten stonden na te praten.
 • Daklozen- en verslaafdenopvang in Wehl, hoe verder?

  17 januari 2019
  DOETINCHEM - Overlast die vorig jaar in Wehl ontstond, kwam mede doordat het Leger des Heils niet adequaat heeft opgetreden bij overlastsituaties in het dorp. Dat staat in de raadnotitie die vanavond op tafel ligt. De gemeenteraad van Doetinchem praat dan over de toekomst van de Domusopvang van het Leger des Heils in Wehl.
 • Stichting Komt voor de Bakker wint Doetinchem Doet Mee-award

  08 januari 2019
  DOETINCHEM - Stichting Komt voor de Bakker is de winnaar van de Doetinchem Doet Mee-award. Tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Doetinchem ontving voorzitter Tamara Tijdink de award uit handen van burgemeester Mark Boumans.

Overig verkiezingsnieuws

 • Ineens ben je Statenlid; wat moet je dan eigenlijk weten?

  03 april 2019
  ARNHEM - Hoe bedrijf je provinciale politiek, hoe moet je inloggen en ook niet onbelangrijk: waar is het restaurant? Voor de 31 Statenleden van de provincie Gelderland is het allemaal nieuw.  Daarom krijgen ze een introductie in het provinciaal bestuur. 
 • Forum nog aan tafel in Gelderland

  03 april 2019
  ARNHEM - Informateur Mark Boumans praat met acht partijen verder over de vorming van het Gelders provinciebestuur. Daartoe behoort winnaar Forum voor Democratie.
 • Wetenschappers Radboud Universiteit roepen bestuur op stelling te nemen tegen Baudet

  27 maart 2019
  NIJMEGEN - Twaalf Nijmeegse wetenschappers roepen het college van bestuur van de Radboud Universiteit op openlijk stelling te nemen tegen de uitspraken van politicus Thierry Baudet. Volgens de bezorgde wetenschappers staat de publieke legitimiteit van de universiteit op het spel en ook het welzijn en veiligheidsgevoel van medewerkers en studenten.
 • Deze drie Statenleden zeggen 'nee' tegen hun zetel

  27 maart 2019
  ARNHEM - Drie Gelderse Statenleden hebben hun zetel geweigerd: het gaat om twee mensen van Forum voor Democratie en een kandidaat voor Partij voor de Dieren.
 • Laatste 'werkdag' voor bijna de helft van de Statenleden

  26 maart 2019
  ARNHEM - Het is na vandaag over en uit voor bijna de helft van de Statenleden in Gelderland. Ze zijn of niet herkozen of hebben zich niet verkiesbaar gesteld voor de verkiezingen van vorige week. De Statenleden nemen dinsdagmiddag afscheid en een aantal krijgt een koninklijke onderscheiding.
Advertentie
 
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend
Advertentie