Advertentie
 

NUNSPEET - Marije Storteboom en Mark van de Bunte zijn namens Gemeentebelang de kandidaat-wethouders in Nunspeet voor de komende vier jaar.

Storteboom is al wethouder voor Gemeentebelang en wil de komende periode haar werk voortzetten. Van de Bunte is nieuw in het college.

Gemeentebelang bedrijft lokale politiek sinds 1946 en zit sinds 1986 onafgebroken in het college. Het leveren van twee wethouders is een mijlpaal in de geschiedenis van de partij. De twee worden op 31 mei voorgedragen in de raadsvergadering.

Storteboom (38) studeerde Bestuurskunde in Den Haag, heeft bij Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland en ook bij verschillende gemeentes gewerkt. Voor Gemeentebelang was ze steunfractielid en na de verkiezingen van 2014 is zij gekozen als raadslid. In 2016 werd ze voorgedragen als wethouder voor Gemeentebelang en in 2018 als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen. Zij woont met haar man en kinderen in Nunspeet, waar zij opgroeide.

Van de Bunte (28) is eveneens een geboren en getogen Nunspeter en studeerde Bedrijfscommunicatie aan de universiteit van Leuven. Hij werd in 2010 lid van de redactiecommissie van Gemeentebelang, schreef in 2012 het jubileumboek en sloot gaandeweg aan bij Jong Gemeentebelang. Niet veel later volgde een rol in de steunfractie en begin 2016 werd hij penningmeester in het bestuur van Gemeentebelang. In 2017 werd hij voorzitter.

Door: Mediapartner RTV Nunspeet

Het laatste nieuws uit Nunspeet

 • SGP Gelderland vraagt aandacht voor beter OV

  08 maart 2019
  NUNSPEET - De SGP heeft donderdag aandacht gevraagd voor betere openbaar vervoersverbindingen buiten de Randstad.
 • Stemmen kan op het station van Nunspeet

  07 maart 2019
  NUNSPEET - Reizigers kunnen 20 maart op het Nunspeetse station hun stem uitbrengen voor de Provinciale Statenverkiezingen,
 • Jongeren geven ideeën aan lokale politiek

  13 februari 2019
  ARNHEM - In partnerschap met de lokale partijen Gemeentebelang Nunspeet, Progressief Ermelo en Harderwijk Anders start op 1 maart 2019 het project JONG&politiek.
 • CU vraagt college te bemiddelen bij het Kulturhus als locatie bijeenkomsten JOY-Elspeet

  06 februari 2019
  NUNSPEET - Vanaf januari dit jaar organiseert Stichting JOY-Elspeet een keer per maand een interkerkelijke bijeenkomst. Tijdens de voorbereidingen leek het erop dat deze bijeenkomsten in het Kulturhus konden worden gehouden. Uiteindelijk bleek dat niet door te gaan. Voor de eerste bijeenkomst is toen ruimte gevonden bij Mennorode.
 • Veel mensen klagen over geluidsoverlast A28 bij Wezep

  01 februari 2019
  WEZEP - De gemeente Oldebroek en het actiecomité ‘A28 moet stiller’ hielden op verzoek van de gemeenteraad een enquête onder inwoners uit en rondom Wezep. Belangrijke uitkomsten van het onderzoek zijn dat van alle respondenten 57% aangeeft geluidsoverlast te ervaren van de A28. Onder de personen die binnen een straal van 250 meter van de A28 wonen, geeft 63% aan overlast van geluid te ervaren. 

Overig verkiezingsnieuws

 • Ineens ben je Statenlid; wat moet je dan eigenlijk weten?

  03 april 2019
  ARNHEM - Hoe bedrijf je provinciale politiek, hoe moet je inloggen en ook niet onbelangrijk: waar is het restaurant? Voor de 31 Statenleden van de provincie Gelderland is het allemaal nieuw.  Daarom krijgen ze een introductie in het provinciaal bestuur. 
 • Forum nog aan tafel in Gelderland

  03 april 2019
  ARNHEM - Informateur Mark Boumans praat met acht partijen verder over de vorming van het Gelders provinciebestuur. Daartoe behoort winnaar Forum voor Democratie.
 • Wetenschappers Radboud Universiteit roepen bestuur op stelling te nemen tegen Baudet

  27 maart 2019
  NIJMEGEN - Twaalf Nijmeegse wetenschappers roepen het college van bestuur van de Radboud Universiteit op openlijk stelling te nemen tegen de uitspraken van politicus Thierry Baudet. Volgens de bezorgde wetenschappers staat de publieke legitimiteit van de universiteit op het spel en ook het welzijn en veiligheidsgevoel van medewerkers en studenten.
 • Deze drie Statenleden zeggen 'nee' tegen hun zetel

  27 maart 2019
  ARNHEM - Drie Gelderse Statenleden hebben hun zetel geweigerd: het gaat om twee mensen van Forum voor Democratie en een kandidaat voor Partij voor de Dieren.
 • Laatste 'werkdag' voor bijna de helft van de Statenleden

  26 maart 2019
  ARNHEM - Het is na vandaag over en uit voor bijna de helft van de Statenleden in Gelderland. Ze zijn of niet herkozen of hebben zich niet verkiesbaar gesteld voor de verkiezingen van vorige week. De Statenleden nemen dinsdagmiddag afscheid en een aantal krijgt een koninklijke onderscheiding.
Advertentie
 
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend
Advertentie