Advertentie
 

NIJMEGEN - Vanaf eind dit jaar komen er zo'n 110 woonruimtes beschikbaar in het voormalige belastingkantoor aan de Stieltjesstraat in Nijmegen.

De woningen zijn voor mensen die vanwege bijzondere omstandigheden met spoed een woning zoeken en in het huidige aanbod (op korte termijn) geen betaalbare woonruimte vinden. De gemeente huurt het gebouw daarvoor de komende negen jaar.

Het college van B&W wil een plek bieden aan onder anderen mensen die vanuit een zorginstelling een woning zoeken en (tijdelijk) zorg en woonbegeleiding nodig hebben. Het gaat ook om jongeren en alleenstaanden die niet terecht kunnen bij studentenhuisvester SSH&. Ze hebben bijvoorbeeld niet voldoende inschrijftijd of geen geld voor een sociale huurwoning. Daarnaast kunnen vergunninghouders, gescheiden mensen en bijvoorbeeld expats in aanmerking komen.

Iets voor elkaar betekenen

Deze woonvorm is nieuw in Nijmegen, maar niet nieuw in Nederland. Wethouder Bert Frings: 'De verwachting is dat deze woonvorm geschikt is voor veel verschillende mensen die op een of andere manier gebaat zijn bij een soort van samenwonen tegen een redelijke prijs. Dat kan met of zonder zorgbegeleiding. Mensen kunnen hier ook iets voor elkaar betekenen.'

Een woonruimte kan door één persoon worden gehuurd. De gemeente en woningcorporaties verhuren normaal gesproken bijna geen kamers, maar in het belastingkantoor krijgen bewoners een tijdelijk huurcontract en delen ze sanitair en keuken. Door deze woonvorm kunnen bewoners elkaar gemakkelijk ontmoeten en waar nodig ondersteunen.

Uitbouwen voor maatschappelijke activiteiten

De gemeente Nijmegen is op dit moment in gesprek met woningcorporatie Talis voor de verhuur van de woningen. De gemeente en de woningcorporatie maken samen afspraken over de woningtoewijzing en over het sociale beheer in het gebouw. De twee uitbouwen aan de voorkant van het gebouw kunnen gebruikt worden voor maatschappelijke activiteiten. Hoe dat precies wordt ingevuld, wordt later dit jaar besloten.

Het voormalige belastingkantoor wordt op dit moment nog verhuurd aan het COA voor de opvang van asielzoekers en de huisvesting van studenten via Socius. Maar deze bewoners moeten per 1 september weg uit het gebouw.

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52

Het laatste nieuws uit Nijmegen

 • Wetenschappers Radboud Universiteit roepen bestuur op stelling te nemen tegen Baudet

  27 maart 2019
  NIJMEGEN - Twaalf Nijmeegse wetenschappers roepen het college van bestuur van de Radboud Universiteit op openlijk stelling te nemen tegen de uitspraken van politicus Thierry Baudet. Volgens de bezorgde wetenschappers staat de publieke legitimiteit van de universiteit op het spel en ook het welzijn en veiligheidsgevoel van medewerkers en studenten.
 • Stembiljetten op in Nijmegen, stemmers doorgestuurd

  20 maart 2019
  NIJMEGEN - Stemmen zonder stembiljet gaat niet. En daarom konden meerdere stemmers op het stembureau in het wijkcentrum Titus Brandsma in Nijmegen woensdagavond even niet stemmen. De biljetten waren namelijk op.
 • Stembureau-app moet fouten verminderen

  19 maart 2019
  NIJMEGEN - Bij de komende verkiezingen werkt de gemeente Nijmegen voor het eerst met een digitaal hulpmiddel voor voorzitters van de stembureaus. De zogeheten stembureau-app moet het werk op de stembureaus vereenvoudigen en de kans op fouten verminderen.
 • 'Provincie is heel belangrijk, maar dat kunnen ze blijkbaar niet communiceren naar de kiezers'

  01 maart 2019
  NIJMEGEN - 'Niemand interesseert zich voor de provincie. Er gebeuren wel hele belangrijke dingen, maar ze zijn daar kennelijk niet in staat om dat te communiceren en de kiezer daarmee zo gek krijgen om te gaan stemmen.' Dat zegt politicoloog Peter van der Heiden tegen Omroep Gelderland in een voorbeschouwing op de Provinciale Statenverkiezingen op 20 maart.
 • Hoe crimineel is jouw gemeente? Politie geeft jaarlijkse cijfers vrij

  21 februari 2019
  ARNHEM - Hattem is de veiligste gemeente van onze provincie, nipt gevolgd door Elburg. Arnhem is, evenals in voorgaande jaren, de onveiligste gemeente. Daarna volgen Nijmegen en Tiel. Dat blijkt uit cijfers van de politie.

Overig verkiezingsnieuws

 • Ineens ben je Statenlid; wat moet je dan eigenlijk weten?

  03 april 2019
  ARNHEM - Hoe bedrijf je provinciale politiek, hoe moet je inloggen en ook niet onbelangrijk: waar is het restaurant? Voor de 31 Statenleden van de provincie Gelderland is het allemaal nieuw.  Daarom krijgen ze een introductie in het provinciaal bestuur. 
 • Forum nog aan tafel in Gelderland

  03 april 2019
  ARNHEM - Informateur Mark Boumans praat met acht partijen verder over de vorming van het Gelders provinciebestuur. Daartoe behoort winnaar Forum voor Democratie.
 • Wetenschappers Radboud Universiteit roepen bestuur op stelling te nemen tegen Baudet

  27 maart 2019
  NIJMEGEN - Twaalf Nijmeegse wetenschappers roepen het college van bestuur van de Radboud Universiteit op openlijk stelling te nemen tegen de uitspraken van politicus Thierry Baudet. Volgens de bezorgde wetenschappers staat de publieke legitimiteit van de universiteit op het spel en ook het welzijn en veiligheidsgevoel van medewerkers en studenten.
 • Deze drie Statenleden zeggen 'nee' tegen hun zetel

  27 maart 2019
  ARNHEM - Drie Gelderse Statenleden hebben hun zetel geweigerd: het gaat om twee mensen van Forum voor Democratie en een kandidaat voor Partij voor de Dieren.
 • Laatste 'werkdag' voor bijna de helft van de Statenleden

  26 maart 2019
  ARNHEM - Het is na vandaag over en uit voor bijna de helft van de Statenleden in Gelderland. Ze zijn of niet herkozen of hebben zich niet verkiesbaar gesteld voor de verkiezingen van vorige week. De Statenleden nemen dinsdagmiddag afscheid en een aantal krijgt een koninklijke onderscheiding.
Advertentie
 
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend
Advertentie