Advertentie
 

ELBURG - Het college van burgemeester en wethouders in Elburg heeft de ‘Subsidieregeling Gewoon Gemak gemeente Elburg 2018’ vastgesteld.

Wethouder Arjan Klein is blij dat het is gelukt om de bestaande subsidiemogelijkheid, die de gemeente al sinds 2012 kent, te behouden: 'Opnieuw dragen we een steentje bij aan ouderen die het moeilijk hebben. Zij kunnen – mits zij voldoen aan de voorwaarden - een kleine financiële bijdrage ontvangen voor het aanpassen van de bestaande woning.'

Inwoners van de gemeente Elburg, met een leeftijd van 55 jaar of ouder, kunnen subsidie aanvragen voor de aanschaf en het aanbrengen van bepaalde (preventieve) woningaanpassingen/voorzieningen in hun bestaande woning.

De mogelijkheden zijn verruimd. Aan de lijst met voorzieningen/aanpassingen die in aanmerking komen voor subsidie is onder andere de traplift toegevoegd.

Wethouder Arjan Klein verwacht dat veel inwoners gebruik zullen maken van de Gewoon Gemak-regeling: 'De subsidie bedraagt 30% van de gemaakte kosten met een maximum van € 500 per woning per kalenderjaar. Een aanvrager kan dus jaarlijks de subsidie Gewoon Gemak aanvragen, maar wel voor verschillende aangebrachte voorzieningen. Daarbij geldt dat een inwoner voor een aangebrachte voorziening slechts één keer subsidie aan kan vragen. Dit moet dan in het kalenderjaar zijn waarin de betreffende voorziening is aangeschaft en aangebracht.'

Door: Mediapartner RTV Nunspeet

Het laatste nieuws uit Elburg

 • Elburg zet subsidie Gewoon Gemak voort

  05 juli 2018
  ELBURG - Het college van burgemeester en wethouders in Elburg heeft de ‘Subsidieregeling Gewoon Gemak gemeente Elburg 2018’ vastgesteld.
 • Lokaal: welke beloftes doet Elburg?

  04 juni 2018
  ELBURG - Het college van B en W heeft in het coalitie-akkoord beschreven welke plannen ze de komende vier jaar wil uit voeren. Hieronder kunt u een samenvatting lezen uit het bestuursakkoord over lokale issues.
 • Zorg: welke beloftes doet Elburg?

  04 juni 2018
  ELBURG - Het college van B en W heeft in het coalitie-akkoord beschreven welke plannen ze de komende vier jaar wil uit voeren. Hieronder kunt u een samenvatting lezen uit het bestuursakkoord over zorg.
 • Wonen: welke beloftes doet Elburg?

  04 juni 2018
  ELBURG - Het college van B en W heeft in het coalitie-akkoord beschreven welke plannen ze de komende vier jaar wil uit voeren. Hieronder kunt u een samenvatting lezen uit het bestuursakkoord over wonen.
 • Energie: welke beloftes doet Elburg?

  04 juni 2018
  ELBURG - Het college van B en W heeft in het coalitie-akkoord beschreven welke plannen ze de komende vier jaar wil uit voeren. Hieronder kunt u een samenvatting lezen uit het bestuursakkoord over duurzaamheid.

Overig verkiezingsnieuws

 • Ineens ben je Statenlid; wat moet je dan eigenlijk weten?

  03 april 2019
  ARNHEM - Hoe bedrijf je provinciale politiek, hoe moet je inloggen en ook niet onbelangrijk: waar is het restaurant? Voor de 31 Statenleden van de provincie Gelderland is het allemaal nieuw.  Daarom krijgen ze een introductie in het provinciaal bestuur. 
 • Forum nog aan tafel in Gelderland

  03 april 2019
  ARNHEM - Informateur Mark Boumans praat met acht partijen verder over de vorming van het Gelders provinciebestuur. Daartoe behoort winnaar Forum voor Democratie.
 • Wetenschappers Radboud Universiteit roepen bestuur op stelling te nemen tegen Baudet

  27 maart 2019
  NIJMEGEN - Twaalf Nijmeegse wetenschappers roepen het college van bestuur van de Radboud Universiteit op openlijk stelling te nemen tegen de uitspraken van politicus Thierry Baudet. Volgens de bezorgde wetenschappers staat de publieke legitimiteit van de universiteit op het spel en ook het welzijn en veiligheidsgevoel van medewerkers en studenten.
 • Deze drie Statenleden zeggen 'nee' tegen hun zetel

  27 maart 2019
  ARNHEM - Drie Gelderse Statenleden hebben hun zetel geweigerd: het gaat om twee mensen van Forum voor Democratie en een kandidaat voor Partij voor de Dieren.
 • Laatste 'werkdag' voor bijna de helft van de Statenleden

  26 maart 2019
  ARNHEM - Het is na vandaag over en uit voor bijna de helft van de Statenleden in Gelderland. Ze zijn of niet herkozen of hebben zich niet verkiesbaar gesteld voor de verkiezingen van vorige week. De Statenleden nemen dinsdagmiddag afscheid en een aantal krijgt een koninklijke onderscheiding.
Advertentie
 
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend
Advertentie