Advertentie
 

HATTEM - De provincie Gelderland wil een verkenner benoemen voor samenwerking tussen de gemeenten Noord-Veluwe in ruil voor extra subsidie voor aansluiting van de A28 op het bedrijventerrein H2O.

De gemeenten Hattem en Oldebroek hebben de provincie Gelderland  nogmaals om financiële steun gevraagd van 3,9 miljoen euro. Dit bedrag is nodig om het gat in de begroting te dichten voor de aanleg van een afrit van de A28 naar het bedrijventerrein H2O, denken de gemeenten. 

Voorwaarden voor steun 

De provincie Gelderland onderkent het belang van een aansluiting van het bedrijventerrein H2O op de A28. In 2013 werd daarvoor al 5 miljoen euro beschikbaar gesteld. In een brief aan de Gelderse Staten wordt gevraagd de extra miljoenen beschikbaar te stellen, maar wel onder voorwaarden.

Er wordt voorgesteld de aanleg van de aansluiting over te nemen en daarmee ook de financiële risico’s. Daar staat tegenover dat de provincie eist dat de H2O gemeenten serieus werk maken van het punt Sterk Bestuur. Dit betekent een mogelijke bestuurlijke fusie tussen gemeenten op de Noord-Veluwe.

De raad van Hattem stemde in met de voorwaarden van de provincie, waarmee het gat in de begroting is gesloten en de aanleg van de aansluiting kan beginnen.

 

Door: Mediapartner RTV Hattem

Het laatste nieuws uit Hattem

Overig verkiezingsnieuws

 • Ineens ben je Statenlid; wat moet je dan eigenlijk weten?

  03 april 2019
  ARNHEM - Hoe bedrijf je provinciale politiek, hoe moet je inloggen en ook niet onbelangrijk: waar is het restaurant? Voor de 31 Statenleden van de provincie Gelderland is het allemaal nieuw.  Daarom krijgen ze een introductie in het provinciaal bestuur. 
 • Forum nog aan tafel in Gelderland

  03 april 2019
  ARNHEM - Informateur Mark Boumans praat met acht partijen verder over de vorming van het Gelders provinciebestuur. Daartoe behoort winnaar Forum voor Democratie.
 • Wetenschappers Radboud Universiteit roepen bestuur op stelling te nemen tegen Baudet

  27 maart 2019
  NIJMEGEN - Twaalf Nijmeegse wetenschappers roepen het college van bestuur van de Radboud Universiteit op openlijk stelling te nemen tegen de uitspraken van politicus Thierry Baudet. Volgens de bezorgde wetenschappers staat de publieke legitimiteit van de universiteit op het spel en ook het welzijn en veiligheidsgevoel van medewerkers en studenten.
 • Deze drie Statenleden zeggen 'nee' tegen hun zetel

  27 maart 2019
  ARNHEM - Drie Gelderse Statenleden hebben hun zetel geweigerd: het gaat om twee mensen van Forum voor Democratie en een kandidaat voor Partij voor de Dieren.
 • Laatste 'werkdag' voor bijna de helft van de Statenleden

  26 maart 2019
  ARNHEM - Het is na vandaag over en uit voor bijna de helft van de Statenleden in Gelderland. Ze zijn of niet herkozen of hebben zich niet verkiesbaar gesteld voor de verkiezingen van vorige week. De Statenleden nemen dinsdagmiddag afscheid en een aantal krijgt een koninklijke onderscheiding.
Advertentie
 
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend
Advertentie