Advertentie
 

ELST - Er hebben zich 23 kandidaten gemeld voor de burgemeesterspost in Overbetuwe. Dat heeft de provincie Gelderland bekendgemaakt. Onder de sollicitanten bevinden zich vier vrouwen.

Het gaat om kandidaten in de leeftijd van 40 tot 68 jaar. Tot de 23 kandidaten behoren onder meer vijf (oud)burgemeesters en zes (oud)wethouders. Ook hebben een (oud)lid van Gedeputeerde Staten en een (oud)volksvertegenwoordiger zich gemeld voor de burgemeesterspost.

De overige sollicitanten komen uit het bedrijfsleven, de overheid en het onderwijs.

Andere weg inslaan

In de komende periode zal de commissaris van de Koning gesprekken voeren met een aantal sollicitanten. In overleg met de vertrouwenscommissie van de gemeenteraad wordt vervolgens een selectie gemaakt. De vertrouwenscommissie geeft op basis van de selectie een advies aan de gemeenteraad. 

De burgemeesterspost in Overbetuwe komt volgend jaar vrij, omdatToon van Asseldonk na zes jaar besloten heeft te gaan stoppen. Van Asseldonk wil een andere weg inslaan. Wat hij gaat doen is onbekend. 

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.!
Advertentie
 
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend
Advertentie