Advertentie
 

WINTERSWIJK - De gemeenteraad van Winterswijk wil zeker ernst maken met een duurzaamheidsbeleid, op weg naar een energieneutraal Winterswijk in 2030, maar wijst het zogenoemde koersdocument daarover af. Dat bleek donderdagavond tijdens de raadsvergadering.

Fractievoorzitter Henk Jan Tannemaat van Winterswijks Belang noemde het stuk van het college rijp voor de versnipperaar, Ubel Zuiderveld van de PvdA betitelde het koersdocument als paternalistisch.

In een discussie die voor dit onderwerp alleen al vier uren in beslag nam, met een groot aantal schorsingen, ging de raad uiteindelijk in meerderheid akkoord met een aantal maatregelen. Dat zijn onder meer een ledlampenactie en een fonds waaruit burgers geld kunnen lenen voor energiebesparingsmaatregelen.

De raad toonde zich uitermate kritisch over de in zijn ogen geringe rol die de zogenoemde energietafel van het college had gekregen. Wethouder Elferdink, die met name stevig onder vuur lag van PvdA, D66 en Winterswijks Belang, moest nadrukkelijk beterschap beloven als het gaat om het betrekken van burgers bij de energiemaatregelen.

Een motie van afkeuring van D66 ging de raad in overgrote meerderheid te ver; alleen D66 stemde voor. Uiteindelijk werd de uitvoeringsagenda, dus de reeks voorgestelde stappen en maatregelen, door de meerderheid van de raad aangenomen. Alleen de vier leden van de VVD stemden tegen.

 

Door: RTV Slingeland - Redactie

Het laatste nieuws uit Winterswijk

Overig verkiezingsnieuws

 • Ineens ben je Statenlid; wat moet je dan eigenlijk weten?

  03 april 2019
  ARNHEM - Hoe bedrijf je provinciale politiek, hoe moet je inloggen en ook niet onbelangrijk: waar is het restaurant? Voor de 31 Statenleden van de provincie Gelderland is het allemaal nieuw.  Daarom krijgen ze een introductie in het provinciaal bestuur. 
 • Forum nog aan tafel in Gelderland

  03 april 2019
  ARNHEM - Informateur Mark Boumans praat met acht partijen verder over de vorming van het Gelders provinciebestuur. Daartoe behoort winnaar Forum voor Democratie.
 • Wetenschappers Radboud Universiteit roepen bestuur op stelling te nemen tegen Baudet

  27 maart 2019
  NIJMEGEN - Twaalf Nijmeegse wetenschappers roepen het college van bestuur van de Radboud Universiteit op openlijk stelling te nemen tegen de uitspraken van politicus Thierry Baudet. Volgens de bezorgde wetenschappers staat de publieke legitimiteit van de universiteit op het spel en ook het welzijn en veiligheidsgevoel van medewerkers en studenten.
 • Deze drie Statenleden zeggen 'nee' tegen hun zetel

  27 maart 2019
  ARNHEM - Drie Gelderse Statenleden hebben hun zetel geweigerd: het gaat om twee mensen van Forum voor Democratie en een kandidaat voor Partij voor de Dieren.
 • Laatste 'werkdag' voor bijna de helft van de Statenleden

  26 maart 2019
  ARNHEM - Het is na vandaag over en uit voor bijna de helft van de Statenleden in Gelderland. Ze zijn of niet herkozen of hebben zich niet verkiesbaar gesteld voor de verkiezingen van vorige week. De Statenleden nemen dinsdagmiddag afscheid en een aantal krijgt een koninklijke onderscheiding.
Advertentie
 
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend
Advertentie