Advertentie
 

WINTERSWIJK - De coalitie in Winterswijk is geklapt. Na een raadsvergadering tot diep in de nacht trok het CDA vrijdagochtend de stekker eruit door het vertrouwen in coalitiepartij Winterswijks Belang op te zeggen. Een wethouder en fractievoorzitter die publiekelijk werden uitgemaakt voor leugenaar, dat was voor het CDA de druppel.

Het CDA heeft zeven zetels in de raad en Winterswijks Belang vijf. Het college bestaat uit twee wethouders van het CDA en één van Winterswijks Belang. 

Niet over één nacht ijs 

Het liep al langer niet zo lekker tussen de twee coalitiepartijen. Volgens fractievoorzitter Wim Wassink van het CDA liep de spanning de afgelopen maanden steeds meer op. Toch klapte het niet donderdagavond, maar zegde het CDA vrijdagochtend pas het vertrouwen op. 'Zoiets doe je niet zomaar, daar hebben we goed over nagedacht', verklaart Wassink.

'De fractie van Winterswijks Belang betreurt de beslissing van het CDA om te breken', stelt fractievoorzitter Henk-Jan Tannemaat in een verklaring. 'Er ligt een machtig mooi akkoord met veel ambitie. Daar staan we nog steeds voor 100% achter.' Ook zegt hij: 'Wij stappen niet op. We willen met iedereen samen verder.'

Nieuwe coalitie

Maar voor het CDA is het klaar. Die stelt aan de fracties in de gemeenteraad voor dat de partij op zoek gaat naar een nieuwe, stabiele en werkbare coalitie voor Winterswijk. Volgens Wim Wassink zijn er nog mogelijkheden genoeg om een nieuwe coalitie te vormen. 'We gaan daar ook zo snel mogelijk mee aan de slag. ' Zondagavond komen alle fractievoorzitters bij elkaar om over de ontstane situatie te praten. 

 

 

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.!

Het laatste nieuws uit Winterswijk

Overig verkiezingsnieuws

 • Ineens ben je Statenlid; wat moet je dan eigenlijk weten?

  03 april 2019
  ARNHEM - Hoe bedrijf je provinciale politiek, hoe moet je inloggen en ook niet onbelangrijk: waar is het restaurant? Voor de 31 Statenleden van de provincie Gelderland is het allemaal nieuw.  Daarom krijgen ze een introductie in het provinciaal bestuur. 
 • Forum nog aan tafel in Gelderland

  03 april 2019
  ARNHEM - Informateur Mark Boumans praat met acht partijen verder over de vorming van het Gelders provinciebestuur. Daartoe behoort winnaar Forum voor Democratie.
 • Wetenschappers Radboud Universiteit roepen bestuur op stelling te nemen tegen Baudet

  27 maart 2019
  NIJMEGEN - Twaalf Nijmeegse wetenschappers roepen het college van bestuur van de Radboud Universiteit op openlijk stelling te nemen tegen de uitspraken van politicus Thierry Baudet. Volgens de bezorgde wetenschappers staat de publieke legitimiteit van de universiteit op het spel en ook het welzijn en veiligheidsgevoel van medewerkers en studenten.
 • Deze drie Statenleden zeggen 'nee' tegen hun zetel

  27 maart 2019
  ARNHEM - Drie Gelderse Statenleden hebben hun zetel geweigerd: het gaat om twee mensen van Forum voor Democratie en een kandidaat voor Partij voor de Dieren.
 • Laatste 'werkdag' voor bijna de helft van de Statenleden

  26 maart 2019
  ARNHEM - Het is na vandaag over en uit voor bijna de helft van de Statenleden in Gelderland. Ze zijn of niet herkozen of hebben zich niet verkiesbaar gesteld voor de verkiezingen van vorige week. De Statenleden nemen dinsdagmiddag afscheid en een aantal krijgt een koninklijke onderscheiding.
Advertentie
 
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend
Advertentie