Advertentie
 

ULFT - Omwonenden van de toekomstige zandwinlocatie in Nieuw-Dijk bij Didam zijn met stomheid geslagen. Volgens de gemeente Montferland is er overeenstemming met de buurt over de nieuwe locatie van het zandwindepot van Roelofs in Nieuw-Dijk, maar bewoners spreken dat tegen. Dit werd dinsdagavond duidelijk tijdens een commissievergadering.

Een uitspraak van wethouder Walter Gerritsen dat er overeenstemming zou zijn met de buurt over de uitwerking van het verhuisplan van Roelofs stuitte op onbegrip van buurtbewoners in de zaal.

'Veel meer bijval'

'We hadden gehoopt op veel meer bijval van de wethouder', sprak Emy Sloot namens de buurt. 'Je zag dat veel fracties ons wel steunden en ook bij de wethouder er op aandrongen om het proces samen met de buurt weer op te pakken. Wij hebben niet echt de indruk gekregen dat de wethouder daar veel aan wil doen.'

Het afgelopen jaar spraken omwonenden verschillende keren met Roelofs. Dit gebeurde onder leiding van onafhankelijk bureau Spectrum. Er leek een oplossing te komen over de verplaatsing van het depot en de afvoerroute van de zandwinlocatie via de Oude Arnhemseweg.

Maar volgens de buurt kwam Roelofs daarop terug en wilde Roelofs op de oude locatie blijven.

Wethouder: oplossing ligt bij Roelofs

Er moet eerst weer een opening komen, vinden de buurtbewoners. Zij willen met Roelofs in overleg over de aanpassing van de locatie.

Ook veel partijen in de commissie willen een snelle oplossing. Wethouder Gerritsen vindt dat de oplossing vanuit de firma Roelofs moet komen. 'Roelofs moet zorgen voor voldoende draagvlak in de buurt. Ik zal daarop aandringen.'

 

Door: Mediapartner REGIO8

Advertentie
 
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend
Advertentie