TIEL - De gemeente Tiel zoekt vrijwilligers voor de nieuwe stichting Tiel Speelt. Deze stichting wordt verantwoordelijk voor het voortbestaan van voldoende goede speelplekken in Tiel. De gemeente heeft deze taak afgestoten.
Sinds 2014 werkt Tiel aan het overdragen van taken in de publieke ruimte op inwoners, onder meer om geld te besparen. Het meest ingrijpend hierbij is het afstoten van het onderhoud van de speeltuinen. De gemeente heeft veel bezuinigd op het budget voor het onderhoud hiervan. Als toestellen niet meer voldoen aan de veiligheidseisen worden ze weggehaald. Zo zijn er in de afgelopen periode achttien speeltoestellen verwijderd.
100.000 euro
Het is de bedoeling dat groepen buurtbewoners het onderhoud van de speeltuinen gaan doen. Tot op heden is dat bij drie van de circa zeventig speeltuinen gelukt. Om hen hierbij te ondersteunen, wordt de stichting Tiel Speelt opgericht. Die krijgt een budget mee van de gemeente van 100.000 euro voor bijvoorbeeld reparatie of aanschaf van nieuwe speeltoestellen. Het is de taak van de stichting om dit over de speeltuinwerkgroepen te verdelen. Zij kunnen hiervoor ook extra fondsen werven. Als het onderhoud niet door inwoners wordt overgenomen, verdwijnt de speeltuin uiteindelijk.
Meer informatie is te vinden op de website van de gemeente Tiel
Door: Menno Provoost
Het laatste nieuws uit Tiel
-
TIEL - Het CDA blijft de grootste partij bij Waterschap Rivierenland. Dat blijkt althans uit de voorlopige uitslag. In de gemeenten Lingewaard en de gemeente Nijmegen zijn donderdagmiddag nog niet alle stemmen geteld. Het CDA haalde net als in 2015 ruim 17,5 procent van de stemmen, goed voor 4 zetels. De partij zal daarom het voortouw nemen bij het vormen van een nieuwe coalitie.
-
TIEL - De waterschapsheffingen zijn de afgelopen vier jaar flink toegenomen. Bij het Waterschap Rijnland stegen de tarieven het meest, gevolgd door het Waterschap Rivierenland in Tiel. Dat blijkt uit een analyse van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) .
-
TIEL - Iedereen wil veilig wonen voor het water. Water moet niet vervuild zijn. De bodem moet niet te nat zijn, maar ook niet te droog. De manier waarop je dit wil bereiken, daar zijn keuzes in te maken.
-
ARNHEM - Hattem is de veiligste gemeente van onze provincie, nipt gevolgd door Elburg. Arnhem is, evenals in voorgaande jaren, de onveiligste gemeente. Daarna volgen Nijmegen en Tiel. Dat blijkt uit cijfers van de politie.
-
ELST - De spoorlijn Tiel-Elst ombouwen tot busbaan is 'volledig flauwekul'. Dat zegt GroenLinks-fractievoorzitter Hanno Krijgsman. Het college van burgemeester en wethouders van Overbetuwe ziet zo'n busbaan wel zitten, maar volgens Krijgsman is dit nooit in de gemeenteraad besproken. En dat steekt.
Overig verkiezingsnieuws
-
ARNHEM - Hoe bedrijf je provinciale politiek, hoe moet je inloggen en ook niet onbelangrijk: waar is het restaurant? Voor de 31 Statenleden van de provincie Gelderland is het allemaal nieuw. Daarom krijgen ze een introductie in het provinciaal bestuur.
-
ARNHEM - Informateur Mark Boumans praat met acht partijen verder over de vorming van het Gelders provinciebestuur. Daartoe behoort winnaar Forum voor Democratie.
-
NIJMEGEN - Twaalf Nijmeegse wetenschappers roepen het college van bestuur van de Radboud Universiteit op openlijk stelling te nemen tegen de uitspraken van politicus Thierry Baudet. Volgens de bezorgde wetenschappers staat de publieke legitimiteit van de universiteit op het spel en ook het welzijn en veiligheidsgevoel van medewerkers en studenten.
-
ARNHEM - Drie Gelderse Statenleden hebben hun zetel geweigerd: het gaat om twee mensen van Forum voor Democratie en een kandidaat voor Partij voor de Dieren.
-
ARNHEM - Het is na vandaag over en uit voor bijna de helft van de Statenleden in Gelderland. Ze zijn of niet herkozen of hebben zich niet verkiesbaar gesteld voor de verkiezingen van vorige week. De Statenleden nemen dinsdagmiddag afscheid en een aantal krijgt een koninklijke onderscheiding.