Advertentie
 

TIEL - De gemeente Tiel zoekt vrijwilligers voor de nieuwe stichting Tiel Speelt. Deze stichting wordt verantwoordelijk voor het voortbestaan van voldoende goede speelplekken in Tiel. De gemeente heeft deze taak afgestoten.

Sinds 2014 werkt Tiel aan het overdragen van taken in de publieke ruimte op inwoners, onder meer om geld te besparen. Het meest ingrijpend hierbij is het afstoten van het onderhoud van de speeltuinen. De gemeente heeft veel bezuinigd op het budget voor het onderhoud hiervan. Als toestellen niet meer voldoen aan de veiligheidseisen worden ze weggehaald. Zo zijn er in de afgelopen periode achttien speeltoestellen verwijderd. 

100.000 euro

Het is de bedoeling dat groepen buurtbewoners het onderhoud van de speeltuinen gaan doen. Tot op heden is dat bij drie van de circa zeventig speeltuinen gelukt. Om hen hierbij te ondersteunen, wordt de stichting Tiel Speelt opgericht. Die krijgt een budget mee van de gemeente van 100.000 euro voor bijvoorbeeld reparatie of aanschaf van nieuwe speeltoestellen. Het is de taak van de stichting om dit over de speeltuinwerkgroepen te verdelen. Zij kunnen hiervoor ook extra fondsen werven. Als het onderhoud niet door inwoners wordt overgenomen, verdwijnt de speeltuin uiteindelijk.

Meer informatie is te vinden op de website van de gemeente Tiel

Door: Menno Provoost

Het laatste nieuws uit Tiel

Overig verkiezingsnieuws

 • Ineens ben je Statenlid; wat moet je dan eigenlijk weten?

  03 april 2019
  ARNHEM - Hoe bedrijf je provinciale politiek, hoe moet je inloggen en ook niet onbelangrijk: waar is het restaurant? Voor de 31 Statenleden van de provincie Gelderland is het allemaal nieuw.  Daarom krijgen ze een introductie in het provinciaal bestuur. 
 • Forum nog aan tafel in Gelderland

  03 april 2019
  ARNHEM - Informateur Mark Boumans praat met acht partijen verder over de vorming van het Gelders provinciebestuur. Daartoe behoort winnaar Forum voor Democratie.
 • Wetenschappers Radboud Universiteit roepen bestuur op stelling te nemen tegen Baudet

  27 maart 2019
  NIJMEGEN - Twaalf Nijmeegse wetenschappers roepen het college van bestuur van de Radboud Universiteit op openlijk stelling te nemen tegen de uitspraken van politicus Thierry Baudet. Volgens de bezorgde wetenschappers staat de publieke legitimiteit van de universiteit op het spel en ook het welzijn en veiligheidsgevoel van medewerkers en studenten.
 • Deze drie Statenleden zeggen 'nee' tegen hun zetel

  27 maart 2019
  ARNHEM - Drie Gelderse Statenleden hebben hun zetel geweigerd: het gaat om twee mensen van Forum voor Democratie en een kandidaat voor Partij voor de Dieren.
 • Laatste 'werkdag' voor bijna de helft van de Statenleden

  26 maart 2019
  ARNHEM - Het is na vandaag over en uit voor bijna de helft van de Statenleden in Gelderland. Ze zijn of niet herkozen of hebben zich niet verkiesbaar gesteld voor de verkiezingen van vorige week. De Statenleden nemen dinsdagmiddag afscheid en een aantal krijgt een koninklijke onderscheiding.
Advertentie
 
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend
Advertentie