Advertentie
 

ERMELO - Het strooien in Tiel moet beter, vooral op plekken waar veel ouderen wonen. Dat erkent wethouder Frank Groen naar aanleiding van vragen van Kleurrijk Tiel, de eenmansfractie van Vic Latumahina. Maar of dat ook gaat gebeuren, is nog maar de vraag. De wethouder vreest de hoge kosten.

Bij de recente sneeuwval en vorstperiode was het op veel plekken in Tiel met name voor voetgangers en fietsers gevaarlijk. Latumahina pleit ervoor dat er in ieder geval op plekken waar veel ouderen wonen, bijvoorbeeld de route naar het winkelcentrum, voortaan wel gestrooid wordt.

'Strooibeleid is uitgekleed'

Groen erkent dat het strooien veel beter kan. Zelf vroeg hij afgelopen periode nog of de spekgladde brug bij de Burensepoort, de ingang tot de winkelstad, alsnog gestrooid kon worden. Het levert de wethouder wel een dilemma op: 'Het strooibeleid is de afgelopen jaren helemaal uitgekleed in verband met bezuinigingen. Als wij nu allemaal plekken aanwijzen waar toch gestrooid moet worden, dan volgt er een rekening van heb ik jou daar.'

In een 'heisessie' over de openbare ruimte in Tiel die binnenkort gehouden wordt, stelt Groen het onderwerp wel nadrukkelijk aan de orde. 'We moeten goed kijken wat we wel doen en wat niet. Ik wil die kaders opnieuw door de raad laten afwegen.'

 

Door: Menno Provoost

Het laatste nieuws uit Tiel

Overig verkiezingsnieuws

 • Ineens ben je Statenlid; wat moet je dan eigenlijk weten?

  03 april 2019
  ARNHEM - Hoe bedrijf je provinciale politiek, hoe moet je inloggen en ook niet onbelangrijk: waar is het restaurant? Voor de 31 Statenleden van de provincie Gelderland is het allemaal nieuw.  Daarom krijgen ze een introductie in het provinciaal bestuur. 
 • Forum nog aan tafel in Gelderland

  03 april 2019
  ARNHEM - Informateur Mark Boumans praat met acht partijen verder over de vorming van het Gelders provinciebestuur. Daartoe behoort winnaar Forum voor Democratie.
 • Wetenschappers Radboud Universiteit roepen bestuur op stelling te nemen tegen Baudet

  27 maart 2019
  NIJMEGEN - Twaalf Nijmeegse wetenschappers roepen het college van bestuur van de Radboud Universiteit op openlijk stelling te nemen tegen de uitspraken van politicus Thierry Baudet. Volgens de bezorgde wetenschappers staat de publieke legitimiteit van de universiteit op het spel en ook het welzijn en veiligheidsgevoel van medewerkers en studenten.
 • Deze drie Statenleden zeggen 'nee' tegen hun zetel

  27 maart 2019
  ARNHEM - Drie Gelderse Statenleden hebben hun zetel geweigerd: het gaat om twee mensen van Forum voor Democratie en een kandidaat voor Partij voor de Dieren.
 • Laatste 'werkdag' voor bijna de helft van de Statenleden

  26 maart 2019
  ARNHEM - Het is na vandaag over en uit voor bijna de helft van de Statenleden in Gelderland. Ze zijn of niet herkozen of hebben zich niet verkiesbaar gesteld voor de verkiezingen van vorige week. De Statenleden nemen dinsdagmiddag afscheid en een aantal krijgt een koninklijke onderscheiding.
Advertentie
 
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend
Advertentie