Advertentie
 

- De een deelt taart uit, de ander appelsap of een virtual reality-bril: Er wordt volop campagne gevoerd voor de provinciale verkiezingen van 20 maart. Dat betekent drukke tijden voor de politici, die proberen mensen over te halen te gaan stemmen. En dan natuurlijk het liefst op hun partij.

Zo heeft de PvdA Gelderland rode taarten uitgedeeld in Zutphen, Ulft, Emst en Arnhem. De taarten waren bestemd voor maatschappelijk betrokken organisaties. Statenlid Karin Jeurink deelde de taarten persoonlijk uit.

De ChristenUnie trok met een foodtruck door onze provincie en deelt zelfgemaakt appelsap uit. De partij zegt daarvoor appels te gebruiken die niet de perfecte vorm hebben en zo niet in de supermarkt kwamen te liggen: 'Zo willen we voedselverspilling tegengaan.'   

(tekst gaat verder onder de reportage)

De VVD, nu met negen zetels een van de grootste fracties in Gelderland, haalt hun landelijk kopstuk Mark Rutte van stal. Hij kwam zaterdag onder andere in Putten en in de binnenstad van Ede en deelde onder meer virtual reality-brillen uit. Met deze brillen is een filmpje te zien, waarin Rutte oproept om te gaan stemmen voor Provinciale Staten.

In Gelderland zijn 55 zetels te verdelen. Alle gekozen Statenleden stellen op hun beurt de nieuwe Eerste Kamer samen. 

Zie ook: Het Gelders Kieskompas

Overig verkiezingsnieuws

 • Verkiezingsdebat Omroep Gelderland afgelast na aanslag Utrecht

  18 maart 2019
  ARNHEM - Het lijsttrekkersdebat van Omroep Gelderland van maandagavond is afgelast in verband met de aanslag in Utrecht. Een groot deel van de partijen heeft de campagne stilgelegd en vindt het niet gepast te debatteren. Omroep Gelderland bekijkt of het debat op een later moment kan plaatsvinden.
 • GLD Stemt | 'Het is belachelijk druk in de trein'

  18 maart 2019
  - Waarom zou je woensdag moeten gaan stemmen? Studenten Thierry en Irene van het ROC Rijn IJssel zoeken het voor je uit in hun video's. Zij gaan op zoek naar antwoorden op vragen die jongeren hebben over de verschillende thema's rond de Provinciale Statenverkiezingen. Vandaag gaat het over bereikbaarheid.
 • Uitzending Pauw & Jinek komt toch niet vanuit Arnhem

  18 maart 2019
  ARNHEM - Het programma 'Pauw & Jinek: De Verkiezingen' komt maandagavond toch niet vanuit restaurant STAN&CO in Arnhem.
 • GLD Stemt | Wiet: van slap gras tot niet normaal

  17 maart 2019
  - Waarom zou je woensdag moeten gaan stemmen? Studenten Thierry en Irene van het ROC Rijn IJssel zoeken het voor je uit in hun video's. Zij gaan op zoek naar antwoorden op vragen die jongeren hebben over de verschillende thema's rond de Provinciale Statenverkiezingen. Vandaag gaat het over wiet.
 • GLD Stemt | Het klimaat wordt niet beïnvloed door de mens, zegt de PVV

  16 maart 2019
  ARNHEM - Waarom zou je woensdag moeten gaan stemmen? Studenten Thierry en Irene van het ROC Rijn IJssel zoeken het voor je uit in hun video's. Zij gaan op zoek naar antwoorden op de vragen die jongeren hebben over de verschillende thema's rond de Provinciale Statenverkiezingen. Vandaag: Milieu.
Advertentie
 
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend
Advertentie