Advertentie
 

- De een deelt taart uit, de ander appelsap of een virtual reality-bril: Er wordt volop campagne gevoerd voor de provinciale verkiezingen van 20 maart. Dat betekent drukke tijden voor de politici, die proberen mensen over te halen te gaan stemmen. En dan natuurlijk het liefst op hun partij.

Zo heeft de PvdA Gelderland rode taarten uitgedeeld in Zutphen, Ulft, Emst en Arnhem. De taarten waren bestemd voor maatschappelijk betrokken organisaties. Statenlid Karin Jeurink deelde de taarten persoonlijk uit.

De ChristenUnie trok met een foodtruck door onze provincie en deelt zelfgemaakt appelsap uit. De partij zegt daarvoor appels te gebruiken die niet de perfecte vorm hebben en zo niet in de supermarkt kwamen te liggen: 'Zo willen we voedselverspilling tegengaan.'   

(tekst gaat verder onder de reportage)

De VVD, nu met negen zetels een van de grootste fracties in Gelderland, haalt hun landelijk kopstuk Mark Rutte van stal. Hij kwam zaterdag onder andere in Putten en in de binnenstad van Ede en deelde onder meer virtual reality-brillen uit. Met deze brillen is een filmpje te zien, waarin Rutte oproept om te gaan stemmen voor Provinciale Staten.

In Gelderland zijn 55 zetels te verdelen. Alle gekozen Statenleden stellen op hun beurt de nieuwe Eerste Kamer samen. 

Zie ook: Het Gelders Kieskompas

Overig verkiezingsnieuws

 • Ineens ben je Statenlid; wat moet je dan eigenlijk weten?

  03 april 2019
  ARNHEM - Hoe bedrijf je provinciale politiek, hoe moet je inloggen en ook niet onbelangrijk: waar is het restaurant? Voor de 31 Statenleden van de provincie Gelderland is het allemaal nieuw.  Daarom krijgen ze een introductie in het provinciaal bestuur. 
 • Forum nog aan tafel in Gelderland

  03 april 2019
  ARNHEM - Informateur Mark Boumans praat met acht partijen verder over de vorming van het Gelders provinciebestuur. Daartoe behoort winnaar Forum voor Democratie.
 • Wetenschappers Radboud Universiteit roepen bestuur op stelling te nemen tegen Baudet

  27 maart 2019
  NIJMEGEN - Twaalf Nijmeegse wetenschappers roepen het college van bestuur van de Radboud Universiteit op openlijk stelling te nemen tegen de uitspraken van politicus Thierry Baudet. Volgens de bezorgde wetenschappers staat de publieke legitimiteit van de universiteit op het spel en ook het welzijn en veiligheidsgevoel van medewerkers en studenten.
 • Deze drie Statenleden zeggen 'nee' tegen hun zetel

  27 maart 2019
  ARNHEM - Drie Gelderse Statenleden hebben hun zetel geweigerd: het gaat om twee mensen van Forum voor Democratie en een kandidaat voor Partij voor de Dieren.
 • Laatste 'werkdag' voor bijna de helft van de Statenleden

  26 maart 2019
  ARNHEM - Het is na vandaag over en uit voor bijna de helft van de Statenleden in Gelderland. Ze zijn of niet herkozen of hebben zich niet verkiesbaar gesteld voor de verkiezingen van vorige week. De Statenleden nemen dinsdagmiddag afscheid en een aantal krijgt een koninklijke onderscheiding.
Advertentie
 
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend
Advertentie