Advertentie
 

NUNSPEET - De SGP heeft donderdag aandacht gevraagd voor betere openbaar vervoersverbindingen buiten de Randstad.

Kandidaten uit het hele land reisden naar station Utrecht Centraal om daar gezamenlijk dit probleem aan de kaak te stellen, samen met Tweede Kamerlid Chris Stoffer. Namens Gelderland reisde kandidaat-Statenlid Harm Jan Polinder vanuit Nunspeet naar Utrecht Centraal.

'Ik ben samen met Chris Stoffer op de trein gestapt in Nunspeet, binnen een uur waren we op Utrecht Centraal. We moesten echter wel het eerste stuk met de auto, want we zouden er beiden minimaal drie kwartier langer over doen als we vanuit ons huis met het OV naar het station van Nunspeet zouden reizen.'

Alle kandidaten vulden op Utrecht Centraal hun reistijd in. De reistijd vanuit Zeeland was het langst: ruim drie en een half uur. 'We signaleren dat investeringen in het openbaar vervoer vooral worden gedaan in de Randstad en de grote steden. Het autogebruik wordt steeds vaker ontmoedigd, terwijl een goed alternatief voor mensen buiten de grote steden in veel gevallen niet voorhanden is. Tussen Zwolle en Nunspeet rijden nu alleen stoptreinen, wat ons betreft moet daar een knip in gemaakt worden door Harderwijk als intercitystation toe te voegen.'

Ook in de kleine kernen is het openbaar vervoer vaak slecht geregeld. 'Veel bussen rijden in sommige plaatsen maar eens in het uur en tot halverwege de avond. Het is voor veel mensen dan geen optie om de auto te laten staan, terwijl de overheid wel die kant op wil. We moeten daarom zorgen voor goede alternatieven, het openbaar vervoer maakt daar een essentieel onderdeel van uit. We maken ons als SGP Gelderland hier hard voor. Net als Tweede Kamerlid Chris Stoffer, hij doet dat in Den Haag. Uiteindelijk zullen provinciale en landelijke politiek samen moeten optrekken om verbetering te kunnen realiseren. Een goede uitslag voor de SGP op 20 maart zal daar zeker aan bijdragen.'

Door: Mediapartner RTV Nunspeet

Het laatste nieuws uit Nunspeet

 • SGP Gelderland vraagt aandacht voor beter OV

  08 maart 2019
  NUNSPEET - De SGP heeft donderdag aandacht gevraagd voor betere openbaar vervoersverbindingen buiten de Randstad.
 • Stemmen kan op het station van Nunspeet

  07 maart 2019
  NUNSPEET - Reizigers kunnen 20 maart op het Nunspeetse station hun stem uitbrengen voor de Provinciale Statenverkiezingen,
 • Jongeren geven ideeën aan lokale politiek

  13 februari 2019
  ARNHEM - In partnerschap met de lokale partijen Gemeentebelang Nunspeet, Progressief Ermelo en Harderwijk Anders start op 1 maart 2019 het project JONG&politiek.
 • CU vraagt college te bemiddelen bij het Kulturhus als locatie bijeenkomsten JOY-Elspeet

  06 februari 2019
  NUNSPEET - Vanaf januari dit jaar organiseert Stichting JOY-Elspeet een keer per maand een interkerkelijke bijeenkomst. Tijdens de voorbereidingen leek het erop dat deze bijeenkomsten in het Kulturhus konden worden gehouden. Uiteindelijk bleek dat niet door te gaan. Voor de eerste bijeenkomst is toen ruimte gevonden bij Mennorode.
 • Veel mensen klagen over geluidsoverlast A28 bij Wezep

  01 februari 2019
  WEZEP - De gemeente Oldebroek en het actiecomité ‘A28 moet stiller’ hielden op verzoek van de gemeenteraad een enquête onder inwoners uit en rondom Wezep. Belangrijke uitkomsten van het onderzoek zijn dat van alle respondenten 57% aangeeft geluidsoverlast te ervaren van de A28. Onder de personen die binnen een straal van 250 meter van de A28 wonen, geeft 63% aan overlast van geluid te ervaren. 

Overig verkiezingsnieuws

 • Verkiezingsdebat Omroep Gelderland afgelast na aanslag Utrecht

  18 maart 2019
  ARNHEM - Het lijsttrekkersdebat van Omroep Gelderland van maandagavond is afgelast in verband met de aanslag in Utrecht. Een groot deel van de partijen heeft de campagne stilgelegd en vindt het niet gepast te debatteren. Omroep Gelderland bekijkt of het debat op een later moment kan plaatsvinden.
 • GLD Stemt | 'Het is belachelijk druk in de trein'

  18 maart 2019
  - Waarom zou je woensdag moeten gaan stemmen? Studenten Thierry en Irene van het ROC Rijn IJssel zoeken het voor je uit in hun video's. Zij gaan op zoek naar antwoorden op vragen die jongeren hebben over de verschillende thema's rond de Provinciale Statenverkiezingen. Vandaag gaat het over bereikbaarheid.
 • Uitzending Pauw & Jinek komt toch niet vanuit Arnhem

  18 maart 2019
  ARNHEM - Het programma 'Pauw & Jinek: De Verkiezingen' komt maandagavond toch niet vanuit restaurant STAN&CO in Arnhem.
 • GLD Stemt | Wiet: van slap gras tot niet normaal

  17 maart 2019
  - Waarom zou je woensdag moeten gaan stemmen? Studenten Thierry en Irene van het ROC Rijn IJssel zoeken het voor je uit in hun video's. Zij gaan op zoek naar antwoorden op vragen die jongeren hebben over de verschillende thema's rond de Provinciale Statenverkiezingen. Vandaag gaat het over wiet.
 • GLD Stemt | Het klimaat wordt niet beïnvloed door de mens, zegt de PVV

  16 maart 2019
  ARNHEM - Waarom zou je woensdag moeten gaan stemmen? Studenten Thierry en Irene van het ROC Rijn IJssel zoeken het voor je uit in hun video's. Zij gaan op zoek naar antwoorden op de vragen die jongeren hebben over de verschillende thema's rond de Provinciale Statenverkiezingen. Vandaag: Milieu.
Advertentie
 
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend
Advertentie