Advertentie
 

ZUTPHEN - GroenLinks wil 280 miljoen euro beschikbaar stellen om Gelderse boeren van de intensieve landbouw af te helpen. Dat zei lijsttrekker Janet Duursma tijdens het debat van het Gelders Energie Akkoord in Zutphen.

'Wij noemen dat natuur inclusieve landbouw, dat is landbouw die in balans is met de natuur. We zien nu dat landbouw vaak kwalijk is voor de natuur, te laag grondwaterpeil, grond waar geen insecten meer kunnen leven. Wij willen landbouw die ook op de langere termijn houdbaar is.'

150 miljoen moet beschikbaar worden gesteld voor de transitie, dat geld komt uit de Nuon-pot. De andere 130 miljoen komt uit de normale begroting; dat geld moet worden gebruikt voor kennisontwikkeling, regelgeving en handhaving.

Volgens Duursma willen boeren vaak wel, maar kan het ook simpelweg niet. 'Ik snap de zorgen bij boeren, ze krijgen continu te maken met nieuwe regelgeving en verdienen niet fors aan wat hun bedrijf opbrengt. De boeren die wel willen, willen wij helpen.'

Het laatste nieuws uit Zutphen

Overig verkiezingsnieuws

 • Verkiezingsdebat Omroep Gelderland afgelast na aanslag Utrecht

  18 maart 2019
  ARNHEM - Het lijsttrekkersdebat van Omroep Gelderland van maandagavond is afgelast in verband met de aanslag in Utrecht. Een groot deel van de partijen heeft de campagne stilgelegd en vindt het niet gepast te debatteren. Omroep Gelderland bekijkt of het debat op een later moment kan plaatsvinden.
 • GLD Stemt | 'Het is belachelijk druk in de trein'

  18 maart 2019
  - Waarom zou je woensdag moeten gaan stemmen? Studenten Thierry en Irene van het ROC Rijn IJssel zoeken het voor je uit in hun video's. Zij gaan op zoek naar antwoorden op vragen die jongeren hebben over de verschillende thema's rond de Provinciale Statenverkiezingen. Vandaag gaat het over bereikbaarheid.
 • Uitzending Pauw & Jinek komt toch niet vanuit Arnhem

  18 maart 2019
  ARNHEM - Het programma 'Pauw & Jinek: De Verkiezingen' komt maandagavond toch niet vanuit restaurant STAN&CO in Arnhem.
 • GLD Stemt | Wiet: van slap gras tot niet normaal

  17 maart 2019
  - Waarom zou je woensdag moeten gaan stemmen? Studenten Thierry en Irene van het ROC Rijn IJssel zoeken het voor je uit in hun video's. Zij gaan op zoek naar antwoorden op vragen die jongeren hebben over de verschillende thema's rond de Provinciale Statenverkiezingen. Vandaag gaat het over wiet.
 • GLD Stemt | Het klimaat wordt niet beïnvloed door de mens, zegt de PVV

  16 maart 2019
  ARNHEM - Waarom zou je woensdag moeten gaan stemmen? Studenten Thierry en Irene van het ROC Rijn IJssel zoeken het voor je uit in hun video's. Zij gaan op zoek naar antwoorden op de vragen die jongeren hebben over de verschillende thema's rond de Provinciale Statenverkiezingen. Vandaag: Milieu.
Advertentie
 
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend
Advertentie