Advertentie
 

ZUTPHEN - GroenLinks wil 280 miljoen euro beschikbaar stellen om Gelderse boeren van de intensieve landbouw af te helpen. Dat zei lijsttrekker Janet Duursma tijdens het debat van het Gelders Energie Akkoord in Zutphen.

'Wij noemen dat natuur inclusieve landbouw, dat is landbouw die in balans is met de natuur. We zien nu dat landbouw vaak kwalijk is voor de natuur, te laag grondwaterpeil, grond waar geen insecten meer kunnen leven. Wij willen landbouw die ook op de langere termijn houdbaar is.'

150 miljoen moet beschikbaar worden gesteld voor de transitie, dat geld komt uit de Nuon-pot. De andere 130 miljoen komt uit de normale begroting; dat geld moet worden gebruikt voor kennisontwikkeling, regelgeving en handhaving.

Volgens Duursma willen boeren vaak wel, maar kan het ook simpelweg niet. 'Ik snap de zorgen bij boeren, ze krijgen continu te maken met nieuwe regelgeving en verdienen niet fors aan wat hun bedrijf opbrengt. De boeren die wel willen, willen wij helpen.'

Het laatste nieuws uit Zutphen

Overig verkiezingsnieuws

 • Ineens ben je Statenlid; wat moet je dan eigenlijk weten?

  03 april 2019
  ARNHEM - Hoe bedrijf je provinciale politiek, hoe moet je inloggen en ook niet onbelangrijk: waar is het restaurant? Voor de 31 Statenleden van de provincie Gelderland is het allemaal nieuw.  Daarom krijgen ze een introductie in het provinciaal bestuur. 
 • Forum nog aan tafel in Gelderland

  03 april 2019
  ARNHEM - Informateur Mark Boumans praat met acht partijen verder over de vorming van het Gelders provinciebestuur. Daartoe behoort winnaar Forum voor Democratie.
 • Wetenschappers Radboud Universiteit roepen bestuur op stelling te nemen tegen Baudet

  27 maart 2019
  NIJMEGEN - Twaalf Nijmeegse wetenschappers roepen het college van bestuur van de Radboud Universiteit op openlijk stelling te nemen tegen de uitspraken van politicus Thierry Baudet. Volgens de bezorgde wetenschappers staat de publieke legitimiteit van de universiteit op het spel en ook het welzijn en veiligheidsgevoel van medewerkers en studenten.
 • Deze drie Statenleden zeggen 'nee' tegen hun zetel

  27 maart 2019
  ARNHEM - Drie Gelderse Statenleden hebben hun zetel geweigerd: het gaat om twee mensen van Forum voor Democratie en een kandidaat voor Partij voor de Dieren.
 • Laatste 'werkdag' voor bijna de helft van de Statenleden

  26 maart 2019
  ARNHEM - Het is na vandaag over en uit voor bijna de helft van de Statenleden in Gelderland. Ze zijn of niet herkozen of hebben zich niet verkiesbaar gesteld voor de verkiezingen van vorige week. De Statenleden nemen dinsdagmiddag afscheid en een aantal krijgt een koninklijke onderscheiding.
Advertentie
 
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend
Advertentie