Advertentie
 

MARIENVELDE - Niet alleen de provinciale politieke partijen waren de afgelopen dagen nog druk met campagne voeren. Ook de kandidaten voor het waterschapsbestuur gingen de straat op. Want ook daarvoor zijn woensdag verkiezingen.

Naast de gebruikelijke politieke partijen, doen er bij het waterschap ook veel politiek onafhankelijke partijen mee. Zoals de DKK, de vereniging voor Dorpshuizen en Kleine Kernen. Zij brachten flyers rond en hingen posters op in de Achterhoekse dorpskernen.

De DKK is politiek onafhankelijk, zoals wel meer partijen die meedoen aan de waterschapsverkiezingen. Ze richten zich vooral op het belang van de burgers en willen die meer betrekken bij de plannen van het waterschap. 

Ook Water Natuurlijk voerde afgelopen weekend nog campagne. Zo gingen ze onder meer op pad om plastic afval uit het water te halen.  

 

Overig verkiezingsnieuws

 • Ineens ben je Statenlid; wat moet je dan eigenlijk weten?

  03 april 2019
  ARNHEM - Hoe bedrijf je provinciale politiek, hoe moet je inloggen en ook niet onbelangrijk: waar is het restaurant? Voor de 31 Statenleden van de provincie Gelderland is het allemaal nieuw.  Daarom krijgen ze een introductie in het provinciaal bestuur. 
 • Forum nog aan tafel in Gelderland

  03 april 2019
  ARNHEM - Informateur Mark Boumans praat met acht partijen verder over de vorming van het Gelders provinciebestuur. Daartoe behoort winnaar Forum voor Democratie.
 • Wetenschappers Radboud Universiteit roepen bestuur op stelling te nemen tegen Baudet

  27 maart 2019
  NIJMEGEN - Twaalf Nijmeegse wetenschappers roepen het college van bestuur van de Radboud Universiteit op openlijk stelling te nemen tegen de uitspraken van politicus Thierry Baudet. Volgens de bezorgde wetenschappers staat de publieke legitimiteit van de universiteit op het spel en ook het welzijn en veiligheidsgevoel van medewerkers en studenten.
 • Deze drie Statenleden zeggen 'nee' tegen hun zetel

  27 maart 2019
  ARNHEM - Drie Gelderse Statenleden hebben hun zetel geweigerd: het gaat om twee mensen van Forum voor Democratie en een kandidaat voor Partij voor de Dieren.
 • Laatste 'werkdag' voor bijna de helft van de Statenleden

  26 maart 2019
  ARNHEM - Het is na vandaag over en uit voor bijna de helft van de Statenleden in Gelderland. Ze zijn of niet herkozen of hebben zich niet verkiesbaar gesteld voor de verkiezingen van vorige week. De Statenleden nemen dinsdagmiddag afscheid en een aantal krijgt een koninklijke onderscheiding.
Advertentie
 
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend
Advertentie