Advertentie
 

- Waarom zou je woensdag moeten gaan stemmen? Studenten Thierry en Irene van het ROC Rijn IJssel zoeken het voor je uit in hun video's. Zij gaan op zoek naar antwoorden op vragen die jongeren hebben over de verschillende thema's rond de Provinciale Statenverkiezingen. Vandaag gaat het over wiet.

Thierry en Irene komen er achter dat sommige politici zelf ook wel eens wiet hebben gerookt. Maar ze onderzoeken ook wat de plannen zijn met wiet in de provincie Gelderland. Zo wil D66 een Gelders Cannabis Kenniscentrum en ook 50PLUS ziet de voordelen van zo'n centrum. CDA daarentegen is fel tegen het gebruik van wiet. "Wiet is niet normaal", aldus CDA-lijsttrekker Gerhard Bos. 

Provinciale Statenverkiezingen

De verkiezingen voor Provinciale Staten staan weer voor de deur. Woensdag mogen we weer naar de stembus. Omroep Gelderland houdt je op de hoogte van het laatste nieuws en de uitslagen. Weet je nog niet wat je wil gaan stemmen? Vul dan het speciale Kieskompas in dat Omroep Gelderland samen met het Kieskompas heeft samengesteld. Je vindt het kompas hier. 

De kiezer stemt tijdens de verkiezingen voor de Provinciale Staten op de volksvertegenwoordigers van de provincies, maar bepaalt indirect ook de samenstelling van de Eerste Kamer. Provinciale Staten van Gelderland telt 55 zetels.

Overig verkiezingsnieuws

 • Ineens ben je Statenlid; wat moet je dan eigenlijk weten?

  03 april 2019
  ARNHEM - Hoe bedrijf je provinciale politiek, hoe moet je inloggen en ook niet onbelangrijk: waar is het restaurant? Voor de 31 Statenleden van de provincie Gelderland is het allemaal nieuw.  Daarom krijgen ze een introductie in het provinciaal bestuur. 
 • Forum nog aan tafel in Gelderland

  03 april 2019
  ARNHEM - Informateur Mark Boumans praat met acht partijen verder over de vorming van het Gelders provinciebestuur. Daartoe behoort winnaar Forum voor Democratie.
 • Wetenschappers Radboud Universiteit roepen bestuur op stelling te nemen tegen Baudet

  27 maart 2019
  NIJMEGEN - Twaalf Nijmeegse wetenschappers roepen het college van bestuur van de Radboud Universiteit op openlijk stelling te nemen tegen de uitspraken van politicus Thierry Baudet. Volgens de bezorgde wetenschappers staat de publieke legitimiteit van de universiteit op het spel en ook het welzijn en veiligheidsgevoel van medewerkers en studenten.
 • Deze drie Statenleden zeggen 'nee' tegen hun zetel

  27 maart 2019
  ARNHEM - Drie Gelderse Statenleden hebben hun zetel geweigerd: het gaat om twee mensen van Forum voor Democratie en een kandidaat voor Partij voor de Dieren.
 • Laatste 'werkdag' voor bijna de helft van de Statenleden

  26 maart 2019
  ARNHEM - Het is na vandaag over en uit voor bijna de helft van de Statenleden in Gelderland. Ze zijn of niet herkozen of hebben zich niet verkiesbaar gesteld voor de verkiezingen van vorige week. De Statenleden nemen dinsdagmiddag afscheid en een aantal krijgt een koninklijke onderscheiding.
Advertentie
 
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend
Advertentie