Advertentie
 

- De SP in Gelderland lijkt van zes naar drie zetels te gaan. Een halvering dus. En dat doet pijn bij SP-lijsttrekker Maurits Gemmink.

'Het is heel erg vervelend, we zijn vier jaar bezig en hebben een hoop bereikt. Het is vervelend dat de kiezer dat niet beloond. We moeten echt bij onszelf te rade gaan. We gaan als fractie wel met drie of vier man door, maar we moeten wel nadenken hoe dit kan.'

Gemmink bekijkt de uitslagen bij onze verslaggevers, tekst gaat verder na de video:

Een van de verklaringen is waarschijnlijk toch de opkomst van Forum voor Democratie. 'Daarvoor verdient Thierry Baudet toch respect. We weten dat een grote groep in Nederland het vertrouwen in de politiek is verloren. Blijkbaar kan Baudet die mensen wel aanspreken. Waarom hij dat wel kan en de SP niet? Ik weet niet precies wat de magie van Baudet is', vertelt Gemmink.

'De SP is niet zomaar weg'

Toch wil de SP-lijsttrekker zich niet uit het veld laten slaan. 'We zijn gehalveerd, maar de SP is niet zomaar weg. We gaan door. We zijn een partij in opbouw met veel nieuwe leden. Over vier jaar kijken we dan wel weer wat het dan oplevert.'

Overig verkiezingsnieuws

 • Ineens ben je Statenlid; wat moet je dan eigenlijk weten?

  03 april 2019
  ARNHEM - Hoe bedrijf je provinciale politiek, hoe moet je inloggen en ook niet onbelangrijk: waar is het restaurant? Voor de 31 Statenleden van de provincie Gelderland is het allemaal nieuw.  Daarom krijgen ze een introductie in het provinciaal bestuur. 
 • Forum nog aan tafel in Gelderland

  03 april 2019
  ARNHEM - Informateur Mark Boumans praat met acht partijen verder over de vorming van het Gelders provinciebestuur. Daartoe behoort winnaar Forum voor Democratie.
 • Wetenschappers Radboud Universiteit roepen bestuur op stelling te nemen tegen Baudet

  27 maart 2019
  NIJMEGEN - Twaalf Nijmeegse wetenschappers roepen het college van bestuur van de Radboud Universiteit op openlijk stelling te nemen tegen de uitspraken van politicus Thierry Baudet. Volgens de bezorgde wetenschappers staat de publieke legitimiteit van de universiteit op het spel en ook het welzijn en veiligheidsgevoel van medewerkers en studenten.
 • Deze drie Statenleden zeggen 'nee' tegen hun zetel

  27 maart 2019
  ARNHEM - Drie Gelderse Statenleden hebben hun zetel geweigerd: het gaat om twee mensen van Forum voor Democratie en een kandidaat voor Partij voor de Dieren.
 • Laatste 'werkdag' voor bijna de helft van de Statenleden

  26 maart 2019
  ARNHEM - Het is na vandaag over en uit voor bijna de helft van de Statenleden in Gelderland. Ze zijn of niet herkozen of hebben zich niet verkiesbaar gesteld voor de verkiezingen van vorige week. De Statenleden nemen dinsdagmiddag afscheid en een aantal krijgt een koninklijke onderscheiding.
Advertentie
 
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend
Advertentie