Advertentie
 

- De Commissaris van de Koning, John Berends, weigert Forum voor Democratie (FvD) vooraf te veroordelen. Dat zei hij bij Omroep Gelderland. De partij wist veel zetels te winnen zonder veel in beeld te zijn tijdens de campagne.

Zo deed FvD bijvoorbeeld niet mee aan debatten en de Gelderse kandidaten zijn nauwelijks in beeld. Op de kieslijsten door het hele land stond ook maar een klein aantal kandidaten. Daardoor kan het voor de partij nog wel eens een probleem worden om alle zetels te vullen. 

'Ik oordeel over niemand', vertelt John Berends. 'Wel ben ik benieuwd waar ze hun Statenleden vandaan gaan halen. Ik begreep dat ze een soort landelijke lijst hadden waarop gestemd kon worden. Ze moeten wel mensen leveren en bij hun beëdiging wel woonachtig zijn in Gelderland. Het moet geen rondtrekkend circus zijn, daar ben ik rechtlijnig in.'

Overig verkiezingsnieuws

 • Ineens ben je Statenlid; wat moet je dan eigenlijk weten?

  03 april 2019
  ARNHEM - Hoe bedrijf je provinciale politiek, hoe moet je inloggen en ook niet onbelangrijk: waar is het restaurant? Voor de 31 Statenleden van de provincie Gelderland is het allemaal nieuw.  Daarom krijgen ze een introductie in het provinciaal bestuur. 
 • Forum nog aan tafel in Gelderland

  03 april 2019
  ARNHEM - Informateur Mark Boumans praat met acht partijen verder over de vorming van het Gelders provinciebestuur. Daartoe behoort winnaar Forum voor Democratie.
 • Wetenschappers Radboud Universiteit roepen bestuur op stelling te nemen tegen Baudet

  27 maart 2019
  NIJMEGEN - Twaalf Nijmeegse wetenschappers roepen het college van bestuur van de Radboud Universiteit op openlijk stelling te nemen tegen de uitspraken van politicus Thierry Baudet. Volgens de bezorgde wetenschappers staat de publieke legitimiteit van de universiteit op het spel en ook het welzijn en veiligheidsgevoel van medewerkers en studenten.
 • Deze drie Statenleden zeggen 'nee' tegen hun zetel

  27 maart 2019
  ARNHEM - Drie Gelderse Statenleden hebben hun zetel geweigerd: het gaat om twee mensen van Forum voor Democratie en een kandidaat voor Partij voor de Dieren.
 • Laatste 'werkdag' voor bijna de helft van de Statenleden

  26 maart 2019
  ARNHEM - Het is na vandaag over en uit voor bijna de helft van de Statenleden in Gelderland. Ze zijn of niet herkozen of hebben zich niet verkiesbaar gesteld voor de verkiezingen van vorige week. De Statenleden nemen dinsdagmiddag afscheid en een aantal krijgt een koninklijke onderscheiding.
Advertentie
 
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend
Advertentie