Logo GLD stemt
Advertentie

Het laatste verkiezingsnieuws

CULEMBORG - In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen nodigt radiozender SRC FM alle lijsttrekkers uit Culemborg uit voor een goed gesprek. Dinsdag worden de gesprekken met lijsttrekker Han Braam en Amy van der Lee van de VVD uitgezonden. De uitzending is hieronder al te beluisteren.

BRUMMEN - Met de gemeenteraadsverkiezingen voor de deur trokken de zes politieke partijen die in de gemeente Brummen meedoen eropuit. Ze plakten verkiezingsposters voor hun partij,

WAGENINGEN - De nieuwe lokale politieke partij door studenten, jongeren en internationals in Wageningen heeft zijn verkiezingsprogramma klaar.

HATTEM - De lokale Partij van de Arbeid in Hattem heeft zijn verkiezingsprogramma voor de komende gemeenteraadsverkiezingen klaar.

MAURIK - Gemeentebelangen Buren heeft haar verkiezingsprogramma opgesteld, met input van de inwoners van de gemeente. De partij is tegen herindeling en wil het landelijke en kenmerkende karakter van de gemeente behouden. Zie hier enkele speerpunten en het volledige programma.

BENEDEN-LEEUWEN - De rode verkiezingsbus van Omroep Gelderland en 33 lokale omroepen stond zaterdag in de gemeente West Maast Waal, in Beneden-Leeuwen. Extra FM verzorgde de uitzending van GLD Stemt. Het programma stond in het teken van de gemeenteraadsverkiezingen.

TIEL - Op 15 februari is in de algemene ledenvergadering van D66 Tiel unaniem gekozen voor Tienke van der Werf als wethouderskandidaat. Wie is zij?

TIEL - Lijst 2 voor de komende gemeenteraadsverkiezingen in Tiel is de PvdA. Waar staan zij voor? Lees het volledige verkiezingsprogramma.

TIEL - Laaggeletterdheid, wat is dat en vooral: hoe kom je er weer vanaf? In het Rivierenland zijn naar verhouding veel mensen die slecht lezen en schrijven. Frans Duijts schoof er over aan op Radio Gelderland.

TIEL - Het zijn de verkiezingsweken bij Omroep Gelderland. Samen met de lokale omroepen toeren wij door de provincie en doen we verslag van wat er speelt in alle gemeenten, steden en dorpen. Deze vrijdag waren wij in Tiel.

TIEL - Polenhotels worden ze genoemd: plekken waar arbeidsmigranten kunnen wonen. Het gaat om mensen uit Oost-Europa. In woonwijken ondervinden bewoners overlast van volgestopte huizen. Dat moet anders, vinden veel politieke partijen, maar wat is de oplossing?

TIEL - Een raadslid wordt gevraagd geld aan te nemen in ruil voor een wederdienst: een klassieke vorm van corruptie. Ondermijning heet dat ook wel, het omkopen of beïnvloeden van mensen. In Tiel werd daarover gesproken.

BUREN - Op maandag 19 februari organiseert Vrouwen van Nu een debat. Vrouwen van Nu in Buren is een afdeling van de landelijke vereniging Vrouwen van Nu, Nederlands' grootste vrouwenorganisatie.

DOESBURG - De Stadspartij Doesburg is er trots op ze een lokale partij is en geen lokale afdeling van een landelijke partij. Dat zegt de Stadspartij naar aanleiding van de peiling, waaruit blijkt dat een derde van de stemmen in maart naar lokale partijen gaan.

ARNHEM - Raadsleden, wie wil het worden en waarom? Zien mensen het nut van raadswerk en kun je echt iets bereiken? Daarover ging het donderdagavond in het MAX-programma Hollandse Zaken.

OPHEUSDEN - De SGP Neder-Betuwe presenteert zijn verkiezingsprogramma onder de naam 'Bouwen en Bewaren'.

NUNSPEET - De jongerenafdeling van de SGP in Nunspeet organiseert vrijdagavond een debat tussen zeven partijen, die in die gemeente meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen. Die verkiezingen zijn op 21 maart.

OPHEUSDEN - Burgemeester Jan Kottelenberg van de gemeente Neder-Betuwe doet aangifte van poging tot omkoping van CDA-raadslid Ton Keuken. Dat bevestigt Kottelenberg tegenover Omroep Gelderland.

TIEL - De kandidatenlijst van ProTiel, Lijst 6 bij de komende gemeenteraadsverkiezingen, staat vast. De kar wordt getrokken door Peter Elferink.

ARNHEM - Kamerlid en DENK-prominent Selçuk Oztürk bezocht Arnhem. Hij ging in gesprek met onder meer in gesprek met zijn geestverwanten van DENK/Verenigd Arnhem.