Advertentie
 

BARNEVELD - De verkiezingsbus stond donderdagmorgen op het Raadhuisplein in Barneveld. Omroep N verzorgde de uitzending.

Presentator Ely Hackmann vroeg de partijleden van CDA, VVD, Burger Initiatief, Lokaal Belang, Pro '98 en de ChristenUnie wat hun partij onderscheidt van de andere partijen in Barneveld.

Lees hier het verslag van de bus-uitzending in Barneveld terug

Pro '98: 'Ononderhandelbare punten hebben wij niet, maar die balans zoeken in de raad is wat wij zoeken. Meer geven en nemen van elkaar, bijvoorbeeld op de zondag. Dan zijn we op zoek naar ruimte voor iedereen. Dan mag er van alles gebeuren. De winkels, als ondernemers dat willen, dat is aan hen. Supermarkten kunnen nu nog niet open op zondag.

De andere partijen zijn daar niet erg voor te porren.

ChristenUnie: 'Wij willen ons inzetten voor actieve voorlichting over pesten, grooming en sexting via sociale media. Wij doen dit nu zelf, op scholen bijvoorbeeld, maar het is een maatschappelijk probleem wat ons allemaal raakt. Daarom moet de gemeente zich daar ook voor inzetten.'

VVD: 'We moeten meer ontwikkelen op het gebied van sport en cultuur, we doen heel veel op allerhande gebieden, maar hier doen wij niet genoeg voor. Daarom noem ik die onderwerpen specifiek.' De VVD wil niet per se subsidiëren, maar er is wel ruimte voor als het echt nodig is.

CDA: 'Wij hebben één heel belangrijk punt: right to challenge. Je moet de verbinding met elkaar zoeken. Met elkaar aan de slag gaan, meer ruimte voor initiatieven en die ook de ruimte geven. Dat is een omslag in de samenleving waar we meer naar moeten kijken: de mogelijkheid bieden aan buurten om hun wijk op te knappen. Dat doen we al, wij willen dit voortzetten.'

Burger Inititiatief: 'Wij willen mensen boeien en als men vragen heeft, die op een eerlijke manier oplossen. De Veluwehal bijvoobeeld.'

Lokaal Belang: 'Wij willen heel graag investeren in kinderen en in ouderen. Huiswerkplekken maken op allerhande plekken, in buurthuizen of kerken bijvoorbeeld. Kinderen zijn de toekomst, dus daar moet je in investeren. Hetzelfde geldt voor ouderen, die we zelfstandig willen houden.'

De gehele route van de bus is hier te vinden

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Het laatste nieuws uit Barneveld

 • Verkiezingsdebat Omroep Gelderland afgelast na aanslag Utrecht

  18 maart 2019
  ARNHEM - Het lijsttrekkersdebat van Omroep Gelderland van maandagavond is afgelast in verband met de aanslag in Utrecht. Een groot deel van de partijen heeft de campagne stilgelegd en vindt het niet gepast te debatteren. Omroep Gelderland bekijkt of het debat op een later moment kan plaatsvinden.
 • 'Vervuild' zand in Barneveld en Voorthuizen blijkt voor 99 procent schoon

  13 februari 2019
  BARNEVELD - Het zand van afvalverwerker Vink dat in woonwijken in Barneveld en Voorthuizen is gebruikt, blijkt voor 99 procent schoon te zijn. Dat heeft ingenieursbureau Royal HaskoningDHV vastgesteld.
 • Externe commissie gaat aandeel zandcrisis gemeente Barneveld onderzoeken

  30 januari 2019
  BARNEVELD - De volledige gemeenteraad van Barneveld wil dat een externe commissie het handelen van het college en de gemeenteraad in de zandcrisis gaat onderzoeken. In de gemeente Barneveld ligt 9000 ton omstreden grond van afvalverwerker Vink.
 • Wonen: welke beloftes doet Barneveld?

  04 juni 2018
  BARNEVELD - Het college van B en W heeft in het coalitie-akkoord beschreven welke plannen ze de komende vier jaar wil uit voeren. Hieronder kunt u een samenvatting lezen uit het bestuursakkoord over wonen
 • Lokaal: welke beloftes doet Barneveld?

  04 juni 2018
  BARNEVELD - Het college van B en W heeft in het coalitie-akkoord beschreven welke plannen ze de komende vier jaar wil uit voeren. Hieronder kunt u een samenvatting lezen uit het bestuursakkoord over lokale issues.

Overig verkiezingsnieuws

 • Ineens ben je Statenlid; wat moet je dan eigenlijk weten?

  03 april 2019
  ARNHEM - Hoe bedrijf je provinciale politiek, hoe moet je inloggen en ook niet onbelangrijk: waar is het restaurant? Voor de 31 Statenleden van de provincie Gelderland is het allemaal nieuw.  Daarom krijgen ze een introductie in het provinciaal bestuur. 
 • Forum nog aan tafel in Gelderland

  03 april 2019
  ARNHEM - Informateur Mark Boumans praat met acht partijen verder over de vorming van het Gelders provinciebestuur. Daartoe behoort winnaar Forum voor Democratie.
 • Wetenschappers Radboud Universiteit roepen bestuur op stelling te nemen tegen Baudet

  27 maart 2019
  NIJMEGEN - Twaalf Nijmeegse wetenschappers roepen het college van bestuur van de Radboud Universiteit op openlijk stelling te nemen tegen de uitspraken van politicus Thierry Baudet. Volgens de bezorgde wetenschappers staat de publieke legitimiteit van de universiteit op het spel en ook het welzijn en veiligheidsgevoel van medewerkers en studenten.
 • Deze drie Statenleden zeggen 'nee' tegen hun zetel

  27 maart 2019
  ARNHEM - Drie Gelderse Statenleden hebben hun zetel geweigerd: het gaat om twee mensen van Forum voor Democratie en een kandidaat voor Partij voor de Dieren.
 • Laatste 'werkdag' voor bijna de helft van de Statenleden

  26 maart 2019
  ARNHEM - Het is na vandaag over en uit voor bijna de helft van de Statenleden in Gelderland. Ze zijn of niet herkozen of hebben zich niet verkiesbaar gesteld voor de verkiezingen van vorige week. De Statenleden nemen dinsdagmiddag afscheid en een aantal krijgt een koninklijke onderscheiding.
Advertentie
 
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend
Advertentie