Logo GLD stemt
Advertentie

PUTTEN - Na Harderwijk parkeerde de rode verkiezingsbus van Omroep Gelderland op het Fontanusplein in Putten. Ook daar ging Veluwe FM de discussie met de verschillende partijen aan.

Henk Eijsenga en Harry Schipper ontvingen de kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart in de bus. Als eersten mogen de vertegenwoordigers van Wij Putten en het CDA aanschuiven.

Opvallend genoeg geen VVD-vertegenwoordiger. Die partij kon, net als in Scherpenzeel, geen kandidaten vinden voor de verkiezingslijst en doet daarom niet mee. Vijf partijen dus in Putten.

Luister hier de hele uitzending terug:

Herman Luitjes van Wij Putten en Reinie van Schoor van het CDA kruisten de degens. Wij Putten is opgericht om de in zichzelf gekeerde politiek op te schudden, maar de vraag was volgens het CDA of Wij Putten als collegepartij dat wel heeft aangepakt. Het toerisme in Putten is ook een thema. Dat wordt sowieso besproken in de komende raad, maar Van Schoor gaat dat niet ver genoeg.

De deur uit

Daarna was het de beurt aan Robin Hoogendijk van Gemeentebelangen en Teun Jan van Ooijen van de Christenunie. Het eerste hangijzer was hoe inwoners van Putten te betrekken bij besluitvorming: eerst een plan maken en dan vragen of eerst vragen stellen en dan pas met een plan komen. Gemeentebelangen vindt dat het laatste moet gebeuren. Die partij vindt dat ambtenaren en wethouders het gemeentehuis uitmoeten en met de Puttenaren moeten gaan praten. Ook wil Gemeentebelangen dat de gemeente niet verantwoordelijk is voor de huisvesting van arbeidsmigranten, die door plaatselijke ondernemers worden ingehuurd. Maar de twee partijen konden elkaar uiteindelijk op het punt huisvesting in zijn algemeenheid wel vinden.

De SGP had Ewout 't Jong afgevaardigd en Herman Luitjes van Wij Putten was er nog. Sport is belangrijk voor de SGP, maar niet voor sport op zondag. Ook Wij Putten vindt sport van belang, bleek wel. Presentator Henk Eijsenga kon zich heel erg vinden in het thema Opstaan voor Ouderen, maar dan in de ruime zin des woords, zoals in de zorg. Daar waren de twee partijen het helemaal over eens, net als over het bouwen van meer woningen dan nu mag.

En buiten scheen het zonnetje in Putten, waar overigens ook Brabantse 'carnavalsvluchters' waren (overigens ook verloren VVD-stemmers)

En toen kwam Tijn. Zijn vader wil heel graag voor Gemeentebelangen de gemeenteraad in. De kansen? 'Mischien', aldus Tijn.

Uiteindelijk blijken de kosten van de verbouwing van hert gemeentehuis nog wel voor enige verschillen te zorgen voor in de partijen. De kosten lopen al snel in de miljoenen.

Kijk hier voor de hele route van de verkiezingsbus

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Het laatste nieuws uit Putten

 • Wonen: welke beloftes doet Putten?

  04 juni 2018
  PUTTEN - Het college van B en W heeft in het coalitie-akkoord beschreven welke plannen ze de komende vier jaar wil uit voeren. Hieronder kunt u een samenvatting lezen uit het bestuursakkoord over wonen.
 • Lokaal: welke beloftes doet Putten?

  04 juni 2018
  PUTTEN - Het college van B en W heeft in het coalitie-akkoord beschreven welke plannen ze de komende vier jaar wil uit voeren. Hieronder kunt u een samenvatting lezen uit het bestuursakkoord over lokale issues.
 • Zorg: welke beloftes doet Putten?

  04 juni 2018
  PUTTEN - Het college van B en W heeft in het coalitie-akkoord beschreven welke plannen ze de komende vier jaar wil uit voeren. Hieronder kunt u een samenvatting lezen uit het bestuursakkoord over zorg.
 • Energie: welke beloftes doet Putten?

  04 juni 2018
  ARNHEM - Het college van B en W heeft in het coalitie-akkoord beschreven welke plannen ze de komende vier jaar wil uit voeren. Hieronder kunt u een samenvatting lezen uit het bestuursakkoord over duurzaamheid.
 • File op de A28: een oplossing is ver weg, maar komt er zeker

  02 maart 2018
  WEZEP - Wie regelmatig de A28 pakt, kent het probleem: bij Hoevelaken, Harderwijk of richting Zwolle loopt het helemaal vast in de spits. Het Rijk gaat onderzoek doen om dit aan te pakken, nadat lokale partijen het op de kaart wisten te krijgen. Maar hoe lang duurt het nog voor er een oplossing ligt?
Advertentie

Overig verkiezingsnieuws

 • Vrouwen nog altijd in de minderheid bij Statenverkiezingen

  15 februari 2019
  ARNHEM - Het percentage vrouwen dat dit jaar meedoet aan de Provinciale Statenverkiezingen in Gelderland is in vergelijking met vier jaar geleden iets toegenomen. Was in 2015 29,8 van alle Gelderse kandidaten vrouw, dit jaar gaat het om 31 procent. Dit blijkt uit cijfers van LocalFocus en NOS. GroenLinks en SP zijn qua vrouwen koplopers in de provincie. De SGP staat onderaan.
 • D66 en SP Arnhem: we hebben zorgen over communicatie van college

  15 februari 2019
  ARNHEM - De partijen D66 en SP Arnhem maken zich zorgen over de communicatie tussen het Arnhemse college van burgemeester en wethouders en de colleges van omliggende gemeenten. In de nacht van donderdag op vrijdag stelden de partijen hierover vragen aan het college.
 • Spoorlijn Tiel-Elst wordt mogelijk omgebouwd tot busbaan

  15 februari 2019
  ELST - De spoorlijn Tiel-Elst ombouwen tot een dubbele busbaan met snelfietsroute is volgens de gemeente Overbetuwe mogelijk een stuk beter voor de bereikbaarheid in de regio. De Provincie Gelderland onderzoekt of reizigers dan sneller, duurzamer en makkelijker van punt A naar B kunnen reizen.
 • Woningbouw op 'rotte kies' Winterswijk

  15 februari 2019
  WINTERSWIJK - De langverwachte invulling van het voormalige terrein van Autopalace in Winterswijk krijgt na jarenlang wachten eindelijk een invulling: een woonwijk. De gemeenteraad gaat akkoord met een krediet van 229.000 euro waarmee de gemeente zelf de grond bouw- en woonrijp maakt.
 • Miljoenen extra naar World Food Center Ede?

  14 februari 2019
  EDE - Het college van Ede en de Gedeputeerde Staten van de provincie willen 3 miljoen euro extra reserveren voor het World Food Center. Daarmee zouden ze samen 23 miljoen euro steken in het kenniscentrum en attractiepark over voeding. In totaal moet het World Food Center 60 miljoen euro gaan kosten. 
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend