Advertentie
 

ZUTPHEN - Annelies de Jonge (PvdA), Harry Matser (GroenLinks), Mathijs ten Broeke (SP) en Laura Werger (VVD) zijn de kandidaat-wethouders voor het nieuwe college in Zutphen. Dat hebben de formerende partijen bekendgemaakt.

De Jonge (40) is sinds december 2013 wethouder van de gemeente Zutphen. Ze was onder meer verantwoordelijk voor Werk en Inkomen en de opvang van vluchtelingen. De oppositie diende vorige week een motie van wantrouwen tegen haar in, omdat die partijen haar ongeschikt voor de functie van wethouder vinden. Het ging daarbij onder meer om zorgprojecten als Het Plein en Delta, waarop De Jonge volgens de oppositie niet alert genoeg reageert. De Jonge betuigde daarop spijt.

Matser (56) woont bijna zijn hele leven in Zutphen. Hij heeft de laatste 20 jaar ervaring opgedaan in diverse directie- en bestuurlijke functies in de rechtspraak en gezondheidszorg.

De 28-jarige Ten Broeke heeft op zijn studietijd na altijd in Zutphen gewoond. Hij heeft in het Europees Parlement een half jaar lang kennis opgedaan over internationale handelsverdragen. Vervolgens heeft hij op het landelijk partijbureau van de SP gewerkt. Sinds 2014 is hij raadslid en vanaf 2015 fractievoorzitter.

Werger (43) woont nog in Gouda, daar was zij twee jaar wethouder. Voor haar wethouderschap was ze acht jaar raadslid en fractievoorzitter. 

Zie ook:

 

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Het laatste nieuws uit Zutphen

Overig verkiezingsnieuws

 • Ineens ben je Statenlid; wat moet je dan eigenlijk weten?

  03 april 2019
  ARNHEM - Hoe bedrijf je provinciale politiek, hoe moet je inloggen en ook niet onbelangrijk: waar is het restaurant? Voor de 31 Statenleden van de provincie Gelderland is het allemaal nieuw.  Daarom krijgen ze een introductie in het provinciaal bestuur. 
 • Forum nog aan tafel in Gelderland

  03 april 2019
  ARNHEM - Informateur Mark Boumans praat met acht partijen verder over de vorming van het Gelders provinciebestuur. Daartoe behoort winnaar Forum voor Democratie.
 • Wetenschappers Radboud Universiteit roepen bestuur op stelling te nemen tegen Baudet

  27 maart 2019
  NIJMEGEN - Twaalf Nijmeegse wetenschappers roepen het college van bestuur van de Radboud Universiteit op openlijk stelling te nemen tegen de uitspraken van politicus Thierry Baudet. Volgens de bezorgde wetenschappers staat de publieke legitimiteit van de universiteit op het spel en ook het welzijn en veiligheidsgevoel van medewerkers en studenten.
 • Deze drie Statenleden zeggen 'nee' tegen hun zetel

  27 maart 2019
  ARNHEM - Drie Gelderse Statenleden hebben hun zetel geweigerd: het gaat om twee mensen van Forum voor Democratie en een kandidaat voor Partij voor de Dieren.
 • Laatste 'werkdag' voor bijna de helft van de Statenleden

  26 maart 2019
  ARNHEM - Het is na vandaag over en uit voor bijna de helft van de Statenleden in Gelderland. Ze zijn of niet herkozen of hebben zich niet verkiesbaar gesteld voor de verkiezingen van vorige week. De Statenleden nemen dinsdagmiddag afscheid en een aantal krijgt een koninklijke onderscheiding.
Advertentie
 
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend
Advertentie