Logo GLD stemt
Advertentie

NUNSPEET - Restaurant Joris in Nunspeet moet blijven bestaan, vinden alle fracties in de Nunspeetse gemeenteraad.

Het veiligstellen van de toekomst van Joris, is een opdracht die het college meegekregen heeft. De coalitie en oppositie zijn bereid om veel geld uit te geven voor de vernieuwing van het stationsgebied, want de huidige situatie kan niet meer, daar is iedereen het over eens.

Waarschijnlijk wordt de oplossing voor het stationsgebied een tunnel onder het spoor (variant 3). Niet iedereen kan daarmee leven, omdat de voorkeursvariant geen oplossing biedt voor restaurant Joris.

Eigenaar Pedro Bruines laat de redactie van RTV Nunspeet weten met de gemeente graag in gesprek te willen blijven om tot een win-win situatie te komen. Op tekeningen waar variant 3 uitgewerkt staat is te zien dat er ook een plek voor het restaurant gevonden is. De gemeente geeft echter aan dat nog niets definitief toegezegd is en kan worden. Kortom de toekomst voor Joris blijft nog onzeker.

Eind deze maand neemt de raad een beslissing over welk plan uitgewerkt gaat worden voor de stationsomgeving.

Door: Mediapartner RTV Nunspeet

Het laatste nieuws uit Nunspeet

Advertentie

Overig verkiezingsnieuws

 • Inwoners tevreden over Wmo en jeugdhulp

  20 september 2018
  HENGELO - Inwoners van de gemeente Bronckhorst zijn heel positief over de zorg en ondersteuning bij de uitvoering van de Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning) en jeugdhulp. Dat blijkt uit het cliƫntervaringsonderzoek 2017 dat adviesbureau BMC in opdracht van de Achterhoekse gemeenten heeft uitgevoerd.
 • Verhuizing Cultura naar oude V&D pand mogelijk van de baan

  20 september 2018
  EDE - De voorgenomen verhuizing van Cultura naar het oude V&D-pand in Ede centrum gaat waarschijnlijk niet door. Dit melden verschillende bronnen aan Omroep Ede.
 • Krachtig Tiel implodeert, oprichter stapt uit raad

  19 september 2018
  TIEL - Teus Verduin, oprichter en raadslid van de nieuwe politieke partij Krachtig Tiel vertrekt na 6 maanden uit de gemeenteraad. Binnen de partij zijn de afgelopen weken problemen ontstaan in de samenwerking.
 • Definitief: megastore komt niet naar Beuningen

  18 september 2018
  BEUNINGEN - Megastore Van Cranenbroek komt definitief niet naar Beuningen. Dat heeft het bedrijf deze week laten weten aan de gemeente. Het college wachtte al enige tijd op een reactie van de ondernemer.
 • 'Geen extra maatregelen om Waalstranden schoon te houden'

  18 september 2018
  NIJMEGEN - Het Nijmeegse college ziet niets in extra maatregelen om de Waalstranden schoon te houden. De lokale fractie van D66 had daarop aangedrongen.
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend