Logo GLD stemt
Advertentie

NUNSPEET - Restaurant Joris in Nunspeet moet blijven bestaan, vinden alle fracties in de Nunspeetse gemeenteraad.

Het veiligstellen van de toekomst van Joris, is een opdracht die het college meegekregen heeft. De coalitie en oppositie zijn bereid om veel geld uit te geven voor de vernieuwing van het stationsgebied, want de huidige situatie kan niet meer, daar is iedereen het over eens.

Waarschijnlijk wordt de oplossing voor het stationsgebied een tunnel onder het spoor (variant 3). Niet iedereen kan daarmee leven, omdat de voorkeursvariant geen oplossing biedt voor restaurant Joris.

Eigenaar Pedro Bruines laat de redactie van RTV Nunspeet weten met de gemeente graag in gesprek te willen blijven om tot een win-win situatie te komen. Op tekeningen waar variant 3 uitgewerkt staat is te zien dat er ook een plek voor het restaurant gevonden is. De gemeente geeft echter aan dat nog niets definitief toegezegd is en kan worden. Kortom de toekomst voor Joris blijft nog onzeker.

Eind deze maand neemt de raad een beslissing over welk plan uitgewerkt gaat worden voor de stationsomgeving.

Door: Mediapartner RTV Nunspeet

Het laatste nieuws uit Nunspeet

 • Geen financiële tegemoetkoming voor stijgende kosten CPO Beekdal

  15 november 2018
  NUNSPEET - De prijsstijgingen in de bouw en de investeringskosten als gevolg van gasloos bouwen zijn voor CPO-vereniging Beekdal onlangs aanleiding geweest voor een gesprek met wethouder Jaap Groothuis. De gemeente bleek niet te kunnen helpen.
 • Gemeentebelang vraagt om Dag van de Duurzaamheid

  15 november 2018
  NUNSPEET - Van het gas af, hoe doe je dat? Hoe kan ik bijen in mijn tuin meer ruimte geven? Hoe kan ik het best energie besparen? Hoe vraag ik subsidie aan voor een warmtepomp? Zo maar enkele vragen waar ook Gemeentebelang het antwoord niet op weet.
 • Goed op weg met omgevingsplan Doornspijk

  02 november 2018
  DOORNSPIJK - Het college van burgemeester en wethouders van Elburg heeft ingestemd met de nota van uitgangspunten voor de pilot omgevingsplan Doornspijk.
 • Waardering voor de begroting 2019-2022 Nunspeet

  01 november 2018
  NUNSPEET - De door het college van B&W ingediende begroting 2019-2022 wordt door de politieke partijen positief beoordeeld.
 • Gemeentebelang vraagt om maatwerk

  28 september 2018
  - Naar aanleiding van berichten die Gemeentebelang onlangs bereikten heeft raadslid Martin Juffer namens deze fractie in de raadsvergadering van donderdag 27 september enkele vragen aan het college gesteld.
Advertentie

Overig verkiezingsnieuws

Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend