Logo GLD stemt
Advertentie

EDE - De voorgenomen verhuizing van Cultura naar het oude V&D-pand in Ede centrum gaat waarschijnlijk niet door. Dit melden verschillende bronnen aan Omroep Ede.

Wachten op officiële bevestiging

Een woordvoerder van de gemeente Ede kan echter op dit moment nog niets bevestigen. Volgens diverse bronnen die Omroep Ede heeft gesproken is het nu aan het college van burgemeester en wethouders om hierover een beslissing te nemen.

Het is niet bekend is of het niet doorgaan van de verhuizing het resultaat is van een afgerond onderzoek naar de verhuismogelijkheden van het centrum voor kunst en cultuur. De gemeente Ede verdiept zich sinds een aantal maanden in het onderwerp.

Interesse in vestiging hotel huidige locatie Cultura weggevallen

Bronnen laten tevens weten dat al eerder uit het onderzoek is gebleken dat een theaterzaal in het voormalige V&D-pand niet mogelijk is. Ook een parkeergarage zou een probleem vormen.

Het vormt ook een probleem dat niet alle onderhuurders zouden mee kunnen verhuizen. Goed geïnformeerde bronnen lieten al eerder aan Omroep Ede weten dat er een projectontwikkelaar interesse in het pand had, om daar een hotel te vestigen. Of het wegvallen van de interesse om op de huidige locatie van Cultura een hotel te plaatsen een aanleiding is de eventuele verhuizing niet te laten plaatsvinden, blijft nog onduidelijk.

Een woordvoerder van de gemeente Ede laat weten dat het college volgende week een besluit omtrent het onderwerp neemt.

 

 

Door: Mediapartner Omroep Ede

Het laatste nieuws uit Ede

Advertentie

Overig verkiezingsnieuws

 • Geen drie, maar vier wethouders in nieuw college Winterswijk

  18 februari 2019
  WINTERSWIJK - De nieuwe coalitie in Winterswijk gaat verder met vier in plaats van drie wethouders. Vanmiddag presenteert de coalitie de plannen voor de komende jaren met als titel 'Winterswijk wint'.
 • Vrouwen nog altijd in de minderheid bij Statenverkiezingen

  15 februari 2019
  ARNHEM - Het percentage vrouwen dat dit jaar meedoet aan de Provinciale Statenverkiezingen in Gelderland is in vergelijking met vier jaar geleden iets toegenomen. Was in 2015 29,8 van alle Gelderse kandidaten vrouw, dit jaar gaat het om 31 procent. Dit blijkt uit cijfers van LocalFocus en NOS. GroenLinks en SP zijn qua vrouwen koplopers in de provincie. De SGP staat onderaan.
 • D66 en SP Arnhem: we hebben zorgen over communicatie van college

  15 februari 2019
  ARNHEM - De partijen D66 en SP Arnhem maken zich zorgen over de communicatie tussen het Arnhemse college van burgemeester en wethouders en de colleges van omliggende gemeenten. In de nacht van donderdag op vrijdag stelden de partijen hierover vragen aan het college.
 • Spoorlijn Tiel-Elst wordt mogelijk omgebouwd tot busbaan

  15 februari 2019
  ELST - De spoorlijn Tiel-Elst ombouwen tot een dubbele busbaan met snelfietsroute is volgens de gemeente Overbetuwe mogelijk een stuk beter voor de bereikbaarheid in de regio. De Provincie Gelderland onderzoekt of reizigers dan sneller, duurzamer en makkelijker van punt A naar B kunnen reizen.
 • Woningbouw op 'rotte kies' Winterswijk

  15 februari 2019
  WINTERSWIJK - De langverwachte invulling van het voormalige terrein van Autopalace in Winterswijk krijgt na jarenlang wachten eindelijk een invulling: een woonwijk. De gemeenteraad gaat akkoord met een krediet van 229.000 euro waarmee de gemeente zelf de grond bouw- en woonrijp maakt.
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend