Logo GLD stemt
Advertentie

EDE - De voorgenomen verhuizing van Cultura naar het oude V&D-pand in Ede centrum gaat waarschijnlijk niet door. Dit melden verschillende bronnen aan Omroep Ede.

Wachten op officiële bevestiging

Een woordvoerder van de gemeente Ede kan echter op dit moment nog niets bevestigen. Volgens diverse bronnen die Omroep Ede heeft gesproken is het nu aan het college van burgemeester en wethouders om hierover een beslissing te nemen.

Het is niet bekend is of het niet doorgaan van de verhuizing het resultaat is van een afgerond onderzoek naar de verhuismogelijkheden van het centrum voor kunst en cultuur. De gemeente Ede verdiept zich sinds een aantal maanden in het onderwerp.

Interesse in vestiging hotel huidige locatie Cultura weggevallen

Bronnen laten tevens weten dat al eerder uit het onderzoek is gebleken dat een theaterzaal in het voormalige V&D-pand niet mogelijk is. Ook een parkeergarage zou een probleem vormen.

Het vormt ook een probleem dat niet alle onderhuurders zouden mee kunnen verhuizen. Goed geïnformeerde bronnen lieten al eerder aan Omroep Ede weten dat er een projectontwikkelaar interesse in het pand had, om daar een hotel te vestigen. Of het wegvallen van de interesse om op de huidige locatie van Cultura een hotel te plaatsen een aanleiding is de eventuele verhuizing niet te laten plaatsvinden, blijft nog onduidelijk.

Een woordvoerder van de gemeente Ede laat weten dat het college volgende week een besluit omtrent het onderwerp neemt.

 

 

Door: Mediapartner Omroep Ede

Het laatste nieuws uit Ede

Advertentie

Overig verkiezingsnieuws

 • Advies: brede coalitie in West Betuwe, zonder SGP

  08 december 2018
  GELDERMALSEN - Informateur Marianne Kallen adviseert een brede coalitie voor de nieuwe gemeente West Betuwe, waarin Geldermalsen, Neerijnen en Lingewaal opgaan.
 • Investeringsfonds voor Neder-Betuwse ondernemers

  07 december 2018
  OPHEUSDEN - In het coalitieprogramma van Neder-Betuwe was het een belangrijk speerpunt; het stimuleren van het lokale ondernemersklimaat. Nu is er dan ook een Lokaal Investerings Fonds, oftewel LIF, in het leven geroepen.
 • Vastgoed Voor Elkaar in de gemeente Elburg

  06 december 2018
  ELBURG - Nu het college van Elburg akkoord is met de voorliggende versie van het accommodatiebeleidsplan Vastgoed Voor Elkaar kan de gemeenteraad hierover een besluit nemen. Dit plan gaat over de gebouwen die de gemeente in bezit heeft, de meeste hiervan hebben een maatschappelijke functie: opvang, sport, recreatie, welzijn, cultuur maar ook begraven. De gemeente wil met Vastgoed Voor Elkaar de voorzieningen op peil houden, een betere dienstverlening voor inwoners realiseren, de gebouwen verduurzamen en waar mogelijk de kosten omlaag brengen.
 • Time Out Plek Elburg krijgt vervolg

  04 december 2018
  ELBURG - De gemeenteraad van Elburg heeft recent een motie aangenomen over Time Out Plek Elburg (TOP). Time Out Plek Elburg is een veilige en rustige opvanglocatie voor kwetsbare inwoners, die tijdelijk en acuut andere huisvesting nodig hebben. Het is een samenwerking tussen lokale zorgaanbieders, woningcorporatie UWOON, de gemeente Elburg, kerken, maatschappelijk werk en vrijwilligers.
 • 'Nooit signalen gehad dat gezichtsbedekkende kleding een veiligheidsprobleem is in Arnhem'

  02 december 2018
  ARNHEM - Er is afgelopen week veel discussie geweest over de 'Wet gedeeltelijk verbod gezichtsbedekkende kleding', populair afgekort tot 'het boerkaverbod'. Dit naar aanleiding van uitspraken van de burgemeesters van Amsterdam, Utrecht en Rotterdam over het wel of niet handhaven of prioriteren van deze wet. D66 wilde weten hoe onze burgemeester Ahmed Marcouch hier tegenaan kijkt en stelde mondelinge vragen tijdens de raadsvergadering.
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend