Advertentie
 

DOETINCHEM - Inwoners van Wehl die nu niet in de openbaarheid durven spreken over de problemen rondom Domus in Wehl, kunnen dat ook onder vier ogen doen. Dat heeft burgemeester Boumans van Doetinchem beloofd tijdens de raadsvergadering donderdagavond.

Het agendapunt werd kort behandeld omdat er vragen waren gesteld door Lokaal Belang Doetinchem. Inhoudelijk werd er niet veel gezegd.

Inwoners strijdvaardig

Ondanks dat er van tevoren al verwacht werd dat er niet veel over het onderwerp gesproken zou worden, kwamen er toch nog ruim 30 bezorgde inwoners naar het gemeentehuis. B & W 0 gemelde incidenten, wat een harde leugens en nu de echte waarheid' stond te lezen op een meegebracht spandoek. 

'Het is nog steeds onrustig', zegt Angela Middelveld, inwoner van Wehl. 'Er zijn bijna dagelijks incidenten, vervelende incidenten, bedreigingen, onrust. Het wordt tijd dat we aan het woord komen bij de gemeente. Het is wel jammer dat er geen besluit op tafel komt. Ze gaan luisteren, bedanken en dan?'.

30 oktober extra raad

Toch moeten ze nog een tijdje wachten voor ze mogen inspreken. Op 30 oktober is er een extra bijeenkomst over Domus. 'Ik ben bang dat het een keer gaat escaleren voor die tijd', zegt Middelveld.

Tijdens de bijeenkomst kan iedereen die wat kwijt wil dat doen en er wordt informatie uitgewisseld over de problemen. Net voor de vergadering stelt het college van B&W een notitie ter beschikking waarin alle feiten staan rondom Domus.

'Het is goed dat we van gedachten wisselen, maar we zitten niet stil. We houden onze oren en ogen open', zegt burgemeester Boumans.

Incidenten

Opvang Domus kwam de afgelopen periode veelvuldig in het nieuws vanwege verschillende incidenten. Naar aanleiding daarvan werden onder meer drie cliënten van de opvang overgeplaatst. Na de bijeenkomst van 30 oktober wordt gekeken hoe het verder gaat met Domus.

Zie ook:

Door: Melanie Lokate

Het laatste nieuws uit Doetinchem

 • Burgemeester Doetinchem mag Gelders provinciebestuur smeden

  22 maart 2019
  DOETINCHEM - Burgemeester Mark Boumans van Doetinchem wordt informateur in Gelderland. De VVD heeft hem gevraagd om te kijken welke coalitie er mogelijk is en de andere partijen hebben daarmee ingestemd.
 • Doetinchem brengt stembureau naar jongeren

  20 maart 2019
  DOETINCHEM - Op het Graafschap College in Doetinchem was woensdag een speciaal stembureau gevestigd om jongeren bij de verkiezingen te betrekken. Aanvankelijk zou er ook een verkiezingsfestival met activiteiten plaatsvinden, maar die zijn door de gebeurtenissen in Utrecht afgelast.
 • Leger des Heils door het stof na fouten bij Domus: 'We hebben steken laten vallen'

  01 februari 2019
  DOETINCHEM - Het vuurwerk kwam niet tíjdens de raadsvergadering over Domus in Wehl, maar ná de raadsvergadering. Regiomanager Annemiek de Wolf van het Leger des Heils ging na de vergadering diep door het stof voor een handjevol Wehlenaren die buiten stonden na te praten.
 • Daklozen- en verslaafdenopvang in Wehl, hoe verder?

  17 januari 2019
  DOETINCHEM - Overlast die vorig jaar in Wehl ontstond, kwam mede doordat het Leger des Heils niet adequaat heeft opgetreden bij overlastsituaties in het dorp. Dat staat in de raadnotitie die vanavond op tafel ligt. De gemeenteraad van Doetinchem praat dan over de toekomst van de Domusopvang van het Leger des Heils in Wehl.
 • Stichting Komt voor de Bakker wint Doetinchem Doet Mee-award

  08 januari 2019
  DOETINCHEM - Stichting Komt voor de Bakker is de winnaar van de Doetinchem Doet Mee-award. Tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Doetinchem ontving voorzitter Tamara Tijdink de award uit handen van burgemeester Mark Boumans.

Overig verkiezingsnieuws

 • Ineens ben je Statenlid; wat moet je dan eigenlijk weten?

  03 april 2019
  ARNHEM - Hoe bedrijf je provinciale politiek, hoe moet je inloggen en ook niet onbelangrijk: waar is het restaurant? Voor de 31 Statenleden van de provincie Gelderland is het allemaal nieuw.  Daarom krijgen ze een introductie in het provinciaal bestuur. 
 • Forum nog aan tafel in Gelderland

  03 april 2019
  ARNHEM - Informateur Mark Boumans praat met acht partijen verder over de vorming van het Gelders provinciebestuur. Daartoe behoort winnaar Forum voor Democratie.
 • Wetenschappers Radboud Universiteit roepen bestuur op stelling te nemen tegen Baudet

  27 maart 2019
  NIJMEGEN - Twaalf Nijmeegse wetenschappers roepen het college van bestuur van de Radboud Universiteit op openlijk stelling te nemen tegen de uitspraken van politicus Thierry Baudet. Volgens de bezorgde wetenschappers staat de publieke legitimiteit van de universiteit op het spel en ook het welzijn en veiligheidsgevoel van medewerkers en studenten.
 • Deze drie Statenleden zeggen 'nee' tegen hun zetel

  27 maart 2019
  ARNHEM - Drie Gelderse Statenleden hebben hun zetel geweigerd: het gaat om twee mensen van Forum voor Democratie en een kandidaat voor Partij voor de Dieren.
 • Laatste 'werkdag' voor bijna de helft van de Statenleden

  26 maart 2019
  ARNHEM - Het is na vandaag over en uit voor bijna de helft van de Statenleden in Gelderland. Ze zijn of niet herkozen of hebben zich niet verkiesbaar gesteld voor de verkiezingen van vorige week. De Statenleden nemen dinsdagmiddag afscheid en een aantal krijgt een koninklijke onderscheiding.
Advertentie
 
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend
Advertentie