Logo GLD stemt
Advertentie

ARNHEM - Deze week waren alle Arnhemmers welkom om op het gemeentehuis mee te praten over de meerjarenbegroting van de gemeente Arnhem.

Zo'n 200 mensen kwamen op deze oproep af. De opkomst was groter en diverser dan op vergelijkbare bijeenkomsten, zegt de gemeente.

RTV Arnhem sprak met de bezoekers van het gemeentehuis:

Na een korte introductie door de burgemeester vertelde wethouder Ronald Paping op hoofdlijnen over het voorstel van het college omtrent de begroting.

Om de tafel met elkaar

Vervolgens werden in kleinere sessies de verschillende deelonderwerpen nader toegelicht door ambtenaren, waarna de burgers in zogeheten 'rondetafelgesprekken' hun input konden leveren en met elkaar en de aanwezige politici in debat konden gaan.

Door: Mediapartner RTV Arnhem

Het laatste nieuws uit Arnhem

 • Mark Coenders (GroenLinks): 'Deze begroting gaat echt iets veranderen voor de Arnhemse burger'

  21 oktober 2018
  ARNHEM - Een van de belangrijkste politieke items in de gemeenteraad deze maand is de financiële meerjarenprogrammabegroting 2019-2022. In deze meerjarenbegroting kan men veel van wat in het coalitieakkoord stond terugzien. Ook geeft het een beeld van de financiële positie van Arnhem.
 • Maud Dolsma (GroenLinks): 'Arnhemse aanpak voor verward gedrag voldoet nog niet aan eisen ministerie.'

  17 oktober 2018
  ARNHEM - Volgens GroenLinks is er zowel landelijk als in Arnhem is een stijging te zien van het aantal meldingen van incidenten met personen met verward gedrag. Per 1 oktober 2018 moeten alle gemeenten in Nederland een sluitende aanpak hebben op dit gebied. Dat is de opdracht vanuit het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Volgens Maud Dolsma van GroenLinks voldoet de Arnhemse aanpak nog niet aan de eisen.
 • Paar honderd Arnhemmers praten mee over de begroting

  05 oktober 2018
  ARNHEM - Deze week waren alle Arnhemmers welkom om op het gemeentehuis mee te praten over de meerjarenbegroting van de gemeente Arnhem.
 • 'Monument Evacuatie Arnhem voldoet niet meer'

  11 september 2018
  ARNHEM - Een bronzen plaat siert een onopvallende zijgevel op de hoek van de Apeldoornsestraat en de Jansbuitensingel. Onder hangt een ring, speciaal om een bloemenkrans aan te hangen. Dagelijks razen hier duizenden Arnhemmers voorbij, zonder te beseffen dat ze langs het herdenkingsmonument van de Evacuatie van Arnhem rijden.
 • Veel vraag naar extra groen in de binnenstad

  10 september 2018
  - De vraag naar meer groen in de Arnhemse binnenstad is groot. Groter dan wat de gemeente kan bieden, blijkt uit het zogenoemde Groenproject voor de binnenstad. Dat laat de gemeente Arnhem weten.
Advertentie

Overig verkiezingsnieuws

Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend