Logo GLD stemt
Advertentie

EDE - De buurt is er klaar mee, het lijkt erop of de overlast steeds erger wordt. Hangjongeren, vervuiling en overlast, om enkele gehoorde klachten te noemen. Volgens de ChristenUnie-fractie moet er iets gebeuren om dit alles tegen te gaan rondom het Huygenspark in Ede. Daarom stelde de partij raadsvragen.

EDE TV Nieuws sprak over de problemen in het park met ChristenUnie-gemeenteraadslid Sandra Kooij. ‘Het begon allemaal met een artikel in De Gelderlander van 17 oktober, naar aanleiding daarvan hebben we eens door het park gewandeld en met de bewoners gesproken.’

Onveilige gevoel bewoners vooral in avonduren

De bewoners voelen zich vooral in de avond onveilig in het park. ‘De parkbezoekers worden door grote groepen jongeren niet altijd even vriendelijk benaderd’, zo stelt Sandra Kooij. Hardrijdende scooters verstoren volgens het raadslid de avondwandeling van bezoekers behoorlijk. ‘Het kan intimiderend overkomen.’ Bovendien laten de jongeren volgens sommige bewoners een grote hoeveel afval als souvenir achter na een avondje parkhangen.

Meer communicatie onderling nodig

Sandra Kooij denkt dat betere communicatie tussen wijkbewoners, de gemeente en handhavers de situatie een heel stuk zou verbeteren. ‘We willen vooropstellen dat we dankbaar zijn voor het werk van Malkander en de handhavers. We vinden het echter jammer dat een grote groep bewoners zich door de gemeente niet gehoord en serieus genomen voelt.’ De ChristenUnie wil graag dat het college een stukje vertrouwen en communicatie herstelt. ‘Zo kunnen we gezamenlijk bouwen aan een mooie wijk’, besluit het gemeenteraadslid.

Bekijk het hele gesprek met Sandra Kooij hier.

Zie ook: Gemeente reageert op overlast Huygenspark

Door: Mediapartner Omroep Ede

Het laatste nieuws uit Ede

Advertentie

Overig verkiezingsnieuws

 • Nieuwe hoogbouw in Nijmegen: hotel met dubbel aantal kamers

  19 februari 2019
  NIJMEGEN - Het Bastion Hotel aan de Neerbosscheweg in Nijmegen krijgt waarschijnlijk zes verdiepingen, een stuk hoger dan nu. En met ruim twee keer zoveel kamers.
 • GroenLinks Overbetuwe: 'Spoorlijn ombouwen tot busbaan volledig flauwekul’

  19 februari 2019
  ELST - De spoorlijn Tiel-Elst ombouwen tot busbaan is 'volledig flauwekul'. Dat zegt GroenLinks-fractievoorzitter Hanno Krijgsman. Het college van burgemeester en wethouders van Overbetuwe ziet zo'n busbaan wel zitten, maar volgens Krijgsman is dit nooit in de gemeenteraad besproken. En dat steekt.
 • Historische boerderij Overasselt gered

  19 februari 2019
  OVERASSELT - De historische boerderij aan de Garstkampsestraat in Overasselt blijft overeind. In het voormalige onderkomen van het agrarisch museum wil het college van B&W wonen mogelijk maken. Maar de historische staat van het pand en de bijbehorende schuur moet wel behouden blijven.
 • 'Groene energie helemaal niet zo groen'

  19 februari 2019
  APELDOORN - Groen opgewekte energie in Gelderland is helemaal niet zo groen. Bij het percentage groene energie wordt namelijk ook de warmte van houtkachels gerekend. En dat is 38 procent van het totaalpercentage groene energie. Dat zegt Klimaatverbond Nederland, uit Arnhem.
 • Drugs en wapens in zorginstellingen; cliënten voelen zich onveilig en toezicht schiet tekort

  19 februari 2019
  ARNHEM - Drugsgebruik, wapenincidenten, agressie en ongeschoold personeel. Cliënten voelen zich onveilig in kleine commerciële woonzorginstellingen in de regio Arnhem. Dat blijkt uit onderzoek van Omroep Gelderland. Vooral bij zorgbedrijven die niet alleen zorg bieden aan licht verstandelijk beperkten en psychiatrische cliënten, maar ook aan (ex)-gevangenen en (ex)-tbs'ers.
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend