Logo GLD stemt
Advertentie

EDE - Al geruime tijd is het voor menig voetganger een doorn in het oog, scooters die verkeerd staan op de stoep bij station Ede-Wageningen. Ook scooterrijders zouden klagen over verkeerd geparkeerde scooters op de aangegeven plaatsen.

De Edese PvdA kreeg diverse signalen dat het steeds erger wordt, daarom stelde de partij raadsvragen, maar na beantwoording is het partij niet geheel duidelijk wanneer het college maatregelen gaat treffen..

EDE TV Nieuws sprak met fractievolger van de PvdA, Karin Bijl over het stallingsprobleem voor scootergebruikers. ‘Het gaat om de stalling van scooters aan de noordzijde van het station, bewoners in de omgeving klagen over dubbel geparkeerde scooters. Het zorgt ervoor dat voetgangers en mensen op een scootmobiel er niet meer op een veilige manier langs kunnen.’ Bijl stelt dat het zo in het donker extra lastig is voor mensen om hun weg naar het station te vinden.

Scooters niet welkom in overdekte stalling

De overdekte stalling is een no go voor de scootergebruikers, wat de situatie rondom het parkeerprobleem niet verbetert. Bijl: ‘Ik sprak net een meisje die haar scooter buiten niet kwijt kan.’ Het ruimtegebrek speelt volgens de fractievolger al jaren.

College nog niet duidelijk over maatregelen op korte termijn’

De fractievolger vindt dat het college niet heel duidelijk is over te ondernemen stappen op korte termijn. ‘Ze weten van de overlast en willen er wel iets aan doen, maar we hebben het idee dat het op de lange baan geschoven wordt.’ De PvdA wil ook graag weten of er bij de bouw van het toekomstige station rekening gehouden zal worden met extra stallingsruimte voor scootergebruikers en wachten antwoord van het college af.

Bekijk hier het hele interview met Karin Bijl.

Door: Mediapartner Omroep Ede

Het laatste nieuws uit Ede

Advertentie

Overig verkiezingsnieuws

 • Nieuwe hoogbouw in Nijmegen: hotel met dubbel aantal kamers

  19 februari 2019
  NIJMEGEN - Het Bastion Hotel aan de Neerbosscheweg in Nijmegen krijgt waarschijnlijk zes verdiepingen, een stuk hoger dan nu. En met ruim twee keer zoveel kamers.
 • GroenLinks Overbetuwe: 'Spoorlijn ombouwen tot busbaan volledig flauwekul’

  19 februari 2019
  ELST - De spoorlijn Tiel-Elst ombouwen tot busbaan is 'volledig flauwekul'. Dat zegt GroenLinks-fractievoorzitter Hanno Krijgsman. Het college van burgemeester en wethouders van Overbetuwe ziet zo'n busbaan wel zitten, maar volgens Krijgsman is dit nooit in de gemeenteraad besproken. En dat steekt.
 • Historische boerderij Overasselt gered

  19 februari 2019
  OVERASSELT - De historische boerderij aan de Garstkampsestraat in Overasselt blijft overeind. In het voormalige onderkomen van het agrarisch museum wil het college van B&W wonen mogelijk maken. Maar de historische staat van het pand en de bijbehorende schuur moet wel behouden blijven.
 • 'Groene energie helemaal niet zo groen'

  19 februari 2019
  APELDOORN - Groen opgewekte energie in Gelderland is helemaal niet zo groen. Bij het percentage groene energie wordt namelijk ook de warmte van houtkachels gerekend. En dat is 38 procent van het totaalpercentage groene energie. Dat zegt Klimaatverbond Nederland, uit Arnhem.
 • Drugs en wapens in zorginstellingen; cliënten voelen zich onveilig en toezicht schiet tekort

  19 februari 2019
  ARNHEM - Drugsgebruik, wapenincidenten, agressie en ongeschoold personeel. Cliënten voelen zich onveilig in kleine commerciële woonzorginstellingen in de regio Arnhem. Dat blijkt uit onderzoek van Omroep Gelderland. Vooral bij zorgbedrijven die niet alleen zorg bieden aan licht verstandelijk beperkten en psychiatrische cliënten, maar ook aan (ex)-gevangenen en (ex)-tbs'ers.
Delen op Facebook
Vertel je netwerk
Delen op Twitter
Vertel een vriend