NIJMEGEN - De gemeente Nijmegen wil dat staatssecretaris Blokhuis (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) de uitkomst van een onderzoek naar de opvang van daklozen aanpast. Volgens dat onderzoek zijn drie van de vijf daklozen die zich meldden bij de nachtopvang geweigerd. Nijmegen bestrijdt die uitkomst en zegt dat er maar één is geweigerd.
Wethouder Bert Frings is er duidelijk over: 'Eentje is er geweigerd en dat is niet goed.' De Nijmeegse wethouder doelt op één van de vijf mystery guests die zich afgelopen najaar als daklozen meldden bij nachtopvang de Hulsen in Nijmegen. Dat gebeurde in opdracht van het Ministerie van Volksgezondheid om te kijken hoe het is gesteld met de maatschappelijk opvang in 43 gemeenten.
Onterecht 'geweigerd'
Voor twee was er ook geen plek maar er zou naar een alternatief gezocht worden. Maar omdat de twee zich tijdig kenbaar maakten als mystery guests is die zoektocht gestaakt. Toch zijn ze in het onderzoek meegenomen als 'geweigerd'. En dat klopt dus niet volgens wethouder Frings. Hij vraagt het ministerie om de uitkomsten aan te passen.
'Het blijft mensenwerk'
En wat betreft die ene dakloze die wel is geweigerd? Frings: 'Het blijft mensenwerk. Dat is in dit geval niet goed gegaan. De medewerker had net zo lang moeten zoeken bij andere instellingen totdat er wel een plek gevonden was.'
Door: Karel de Jong
Het laatste nieuws uit Nijmegen
-
ARNHEM - Hattem is de veiligste gemeente van onze provincie, nipt gevolgd door Elburg. Arnhem is, evenals in voorgaande jaren, de onveiligste gemeente. Daarna volgen Nijmegen en Tiel. Dat blijkt uit cijfers van de politie.
-
NIJMEGEN - Ze mogen er komen. De twee windmolens die samen het Windpark De Groene Delta gaan vormen op het terrein van de voormalige kolengestookte Centrale Gelderland. Medio 2020 moeten ze voor ongeveer 5.000 huishoudens stroom opwekken.
-
NIJMEGEN - Bijna honderdduizend euro gooit Nijmegen er tegenaan om inwoners zover te krijgen om nog meer stoeptegels uit de grond te halen dan er het afgelopen jaar al zijn verdwenen uit de stad. De gemeente zet hoog in: nog eens 100.000 tegels moeten de grond uit.
-
NIJMEGEN - Het college van B en W heeft in het coalitie-akkoord beschreven welke plannen ze de komende vier jaar wil uit voeren. Hieronder kunt u een samenvatting lezen uit het bestuursakkoord over duurzaamheid.
-
NIJMEGEN - Bijna een halve ton, 43.000 euro trekt de gemeente Nijmegen uit voor iemand die de problemen bij de Dierenambulance Nijmegen tot het verleden moet laten behoren. Het gaat al lang niet goed bij de dierenambulance.
Overig verkiezingsnieuws
-
ARNHEM - Hattem is de veiligste gemeente van onze provincie, nipt gevolgd door Elburg. Arnhem is, evenals in voorgaande jaren, de onveiligste gemeente. Daarna volgen Nijmegen en Tiel. Dat blijkt uit cijfers van de politie.
-
ARNHEM - De inspectierapporten van GGD Gelderland-Midden worden openbaar. Dat zei wethouder Roeland van der Zee tijdens het debat over zorgfraude in de raadsvergadering in Arnhem. Het debat ging niet alleen over zorgfraude, maar ook over de uitkomsten van het onderzoek van Omroep Gelderland dat cliënten zich onveilig voelen in zorginstellingen in de regio Arnhem.
-
ARNHEM - Moeilijk toegankelijke winkelstraten, te smalle invalideparkeerplaatsen en ook een stadhuis waar mensen met een beperking niet ongehinderd hun werk kunnen doen. Het college in Arnhem wil dat dát beter wordt en bereidt plannen voor om moeilijk toegankelijke plekken voor fysiek beperkten aan te pakken.
-
ARNHEM - Volgens bewoners van de Burgemeesterswijk in Arnhem zijn er te veel opvanghuizen in hun buurt en versterken die elkaar in het veroorzaken van overlast. Afgelopen weekend was het elke avond raak rond een opvanghuis voor jongeren aan de Sweerts de Landasstraat.
-
KEKERDOM - Dan maar boetes uitdelen. Het is inderdaad een probleem, erkent de gemeente Berg en Dal. Mensen die overal en nergens behalve op het daarvoor bestemde parkeerterrein in Kekerdom hun auto neerzetten om daarna te gaan wandelen in de populaire Millingerwaard.